REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienai iš artėjančio Europos jaunimo iki 22 metų kyokushin karatė čempionato Vilniuje žvaigždžių Ritai Pivoriūnaitei – intensyvios dienos. Mergina ne tik kelia aukščiausius tikslus gruodžio 4 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiam turnyrui, bet ir tikisi sugrįžti į LNK šokių projektą „Kviečiu šokti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas gerai. Anksti keliuosi, daug ir intensyviai treniruojuosi“, – apie kasdienę rutiną kalbėjo šįmet du aukso medalius  Europos kyokushin karatė čempionate Ispanijoje laimėjusi 22 metų R. Pivoriūnaitė.

REKLAMA

Trenerio Pauliaus Klapatausko auklėtinė nelinkusi dejuoti, kad trūksta laiko. „Čia veikia ta taisyklė – kai daug darai, daug ir spėji“, – juokėsi ji.

– Kokius tikslus keli sau būsimajame Europos jaunimo iki 22 metų čempionate? – balsas.lt paklausė R. Pivoriūnaitę.

– Mano tikslai visuomet maksimalūs. Kaip laimėjau Europos suaugusiųjų čempionatą, taip sieksiu pergalės ir jaunimo Senojo žemyno pirmenybėse.

– Esi pelnytai laikoma turnyro favorite. Ar tokia ir jautiesi?

– Visur būna stiprių varžovų. Daugelio nuomone, man nebus, ką veikti. Tačiau taip nemanau. Atvažiuos nemažai merginų, dalyvavusių suaugusiųjų čempionate ir pasiekusių gerus rezultatus. Bus sunku.

REKLAMA
REKLAMA

– Europos čempionatas vyks Vilniuje. Nesijaudini, kad teks ginti šalies garbę draugų ir artimųjų akivaizdoje?

– Visą laiką sakau, kad geriau į varžybas važiuoti kur nors užsienyje. Manau, kad sukaupiau pakankamai patirties, tai jaudulio neturėtų jaustis.

– Smagu bus pasirodyti prieš savo šalies sirgalius?

– Apie tai negalvoju. Kai dalyvauju varžybose, žiūriu tik į priešininką, į tatamį, trenerį ir daugiau niekas nerūpi.

– Televizijos šokių projektas pačiai jau pasibaigė?

– Nepasibaigė (juokiasi). Praėjusį savaitgalį iškritome, tačiau šį šeštadienį bus sugrįžimo šokiai, gali būti, kad vėl toliau šoksiu. Gali būti ir taip, kad tą patį šeštadienį (gruodžio 4 dieną, - aut.p.) teks dviejuose renginiuose dalyvauti – Europos čempionate ir šokių projekte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Pivoriūnaitės treneris P. Klapatauskas teigė, kad jo auklėtinė be abejonės priskiriama prie favoričių. „Iš viso Europos čempionate bus virš 200 sportininkų, nemaža jų dalis – turnyro šeimininkų teisėmis pasinaudoję lietuviai. Manau, kad bus įvairių spalvų medalių“, – teigė jis.

Karatė mokyklos „Saulės ženklas“ prezidentas tvirtino, kad gerų rezultatų laukti pagrindo yra, nes Lietuvos kyokushin karatė mokykla aukštai vertinama. „2011 metų pasaulio čempionate lietuviai reitinguojami treti po japonų ir rusų. Šis faktas kalba už save“, – pasakojo P. Klapatauskas.

Anot jo, turnyre pajėgūs bus lenkai, ukrainiečiai, rumunai ir bulgarai. „Turėtų būti smagus ir įdomus darbinis turnyras. Tikra kova be jokių šou elementų“, – tikino treneris. Antrasis Europos jaunimo iki 22 metų kyokushin karatė čempionatas vyks Vilniuje gruodžio 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų