REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pieniška sriuba su morkomis ir manais

Pieniška sriuba su morkomis ir manais

REKLAMA

1 l pieno, 1 stiklinė vandens, 2 morkos, 4 šaukštai manų kruopų, 50 g sviesto, druskos, cukraus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasūdytame ir pasaldintame vandenyje išvirkite smulkiai sutarkuotas morkas ir manus. Supilkite pieną. Užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir įdėkite sviesto.

REKLAMA

Varškės ir morkų apkepas

500 g varškės, 3 didelės morkos, 6 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 2 šaukštai manų kruopų, 1 šaukštas cinamono, aliejaus, truputis sviesto ir manų kepimo formai paruošti.

Sutarkuotas morkas kartu su cukrumi ir cinamonu apkepkite nedideliame aliejaus kiekyje. Atvėsusias sumaišykite su varške, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite manų kruopas. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite manais. Sukrėskite varškės masę ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekite su grietine.

REKLAMA
REKLAMA

Morkų pyragas

2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų, 125 g sviesto, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 šaukštas kepimo miltelių, po 0,5 šaukštelio imbiero ir cinamono, 1 pakelis vanilinio cukraus, truputis maltų gvazdikėlių.

Morkas užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palaikykite 20 min. Sviestą išsukite su kiaušiniais, supilkite morkų masę ir, nuolat maišydami, suberkite miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 220 °C temperatūroje apie 30 min. Atvėsusį pyragą puoškite iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros paruoštu glajumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų