REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje tabako kompanijos gali būti priverstos pardavinėti cigaretes vienodose pilkuose ar ruduose pakuotėse, taip mėginant paversti rūkymą mažiau patrauklų jaunimui.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vyriausybė sutinka, kad spalvingus firmininius tabako gaminių pakelius pakeitus į neišvaizdžius standartinės spalvos, cigaretės ne taip vilios potencialius jaunus rūkorius.

REKLAMA

D. Britanijos Sveikatos departamento atstovas pareiškė, kad spalvingi cigarečių pakeliai tabako kompanijų yra pripažįstami veiksminga rinkodaros priemone, galinčia pritraukti naujų rūkorių.

Šiuo metu yra sutariama dėl to, kad prekybininkai turėtų pridengti cigarečių lentynas parduotuvėse, kad vaikai nebūtų patraukiami jų pakuočių. Tačiau kartu su šia priemone ministrai norėtų išbandyti ir pakuočių suvienodinimo veiksmingumą.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, jog vienodi neišvaizdūs tabako gaminių pakeliai padėtų ne tik vaikams, bet ir mėginantiems mesti rūkyti suaugusiems. Siūloma, jog ant šių pakuočių būtų nurodoma tik pagrindinė informacija, bei vaizdinis ir tekstinis perspėjimas apie pavojų sveikatai.

Beje, jau patvirtinta, kad nuo 2012 metų pakelių suvienodinimo imsis ir Australija.

Oficialiais duomenimis, praėjusiais metais Britanijoje metė rūkyti 337 tūkst. žmonių, pasinaudojusių nemokama Nacionalinės sveikatos apsaugos pagalba. Viso per pastarąjį dešimtmetį rūkorių skaičius šalyje sumažėjo ketvirtadaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų