REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijos prokuratūra patvirtino pranešimą apie žurnalistės Annos Politkovskajos žudiko paieškos specialiąją operaciją. Tyrimo dalyvių advokatai tvirtina, kad kalba eina apie 36 metų Rustamą Machmudovą, kurį tyrimas mato kaip tiesioginį nusikaltimo vykdytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu žuvusiosios šeimos interesų atstovas mano, kad Rusijos tyrėjai imituoja audringus veiksmus, reaguodami į tyrimo komiteto galvos Aleksandro Bastyrkino sprendimą suaktyvinti prieš žurnalistus įvykdytų nusikaltimų bylų tyrimus.

REKLAMA

Apie tai, kad Belgijos policija vykdo tiesioginio A. Politkovskajos žudiko paiešką pranešė France Press. Belgijos žurnalistų duomenimis, numanomo žudiko ir jo bendrininkų paieška vykdoma miestelyje Lježe šalies rytuose. Įtariamąjį bando sučiupti, sekant jo telefono pokalbius.

Tyrimo dalyvių advokatai yra įsitikinę, kad kalba gali eiti tik apie vieną žmogų – Čečėnijos pilietį Rustamą Machmudovą. Prieš pusantro mėnesio buvo paskelbta nusikaltimo atlikėjo tarptautinė paieška.

REKLAMA
REKLAMA

1997 metais buvo paskelbta federalinė R. Machmudovo paieška dėl bendrininkavimo žmogaus pagrobime. Vėliau jam pavyko įsigyti žuvusio žmogaus pasą, persikelti per sieną ir įsikurti Belgijoje.

Tuo tarpu Politkovskajos šeimos interesų atstovė Anna Stavickaja yra įsitikinusi, kad tyrėjai Belgijoje „neras nieko gero“. „Jie ieško R. Machmudovo nuo 2008 metų. Tačiau aš nesuprantu, kaip galima ieškoti žmogaus mažoje Belgijoje du metus. Netgi jei jis ten ir buvo, jis seniai iš ten išvyko", - paaiškino advokatė. Jos nuomone, tyrėjai imituoja aktyvų tyrimą, kad išvengtų kritikos tiek iš valdžios, tiek iš visuomenės pusės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylų dėl pasikėsinimų į žurnalistus aktyvinimas prasidėjo po lapkričio 6 d. įvykusio pasikėsinimo į “Kommersanto" žurnalistą Olegą Kašiną ir prezidento Dmitrijaus Medvedevo reakciją į žurnalistų užpuolimus.

Susiję straipsniai:

Kodėl Rusija komos būsenos?

Po 4 metų A. Politkovskajos nužudymo byloje atsirado naujų faktų

Keturiems areštuotiems A. Politkovskajos byloje pateikti kaltinimai2

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų