REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Benediktas XVI mano, kad prezervatyvų naudojimą galima pateisinti konkrečiais atvejais, siekiant užkirsti kelią ŽIV/AIDS plitimui.

REKLAMA
REKLAMA

Pertvarkos katalikų Bažnyčioje šalininkai ir su ŽIV plitimu kovojančios organizacijos šį popiežiaus teiginį sutiko palankiai.

REKLAMA

Pasak apžvalgininkų, katalikų Bažnyčios vadovo komentarai, kurie bus paskelbti kitą savaitę išleidžiamoje knygoje, parodo, kad popiežius

sušvelnino savo poziciją šiuo klausimu. Benediktas XVI yra pagarsėjęs savo bekompromisiu griežtu nusistatymu prieš prezervatyvų naudojimą kovoje su ŽIV.

Pernai lankydamasis Kamerūne popiežius Benediktas XVI susilaukė kritikos pareiškęs, kad dalijami prezervatyvai iš tiesų gali dar labiau padidinti ŽIV plitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę išeisiančioje vokiečių žurnalisto Peterio Seewaldo knygoje „Pasaulio šviesa: popiežius, bažnyčia ir laiko ženklai“ publikuojami interviu su popiežiumi. Viename jų paklaustas, ar katalikų Bažnyčia iš principo nėra nusiteikusi prieš prezervatyvų naudojimą, popiežius atsakė: „Ji, žinoma, nelaiko tai tinkamu ar moraliu sprendimu, tačiau bet kuriuo atveju, tai gali būti pirmas žingsnis siekiant sumažinti infekcijos riziką“.

Popiežius Benediktas XVI taip pat teigė, kad „vien perdėtas dėmesys prezervatyvams subanalina seksualumą, kuris nebėra meilės išraiška, o tik tam tikras vaistas, kurį žmonės sau skiria“.

Nors popiežius Benediktas XVI priminė Bažnyčios nusistatymą prieš kontracepciją ir pakartojo savo nuomonę, kad prezervatyvai nėra atsakymas siekiant pažaboti ŽIV, jis pridūrė, kad seksualumo etikoje yra daug erdvės apmąstymams ir naujiems išraiškos būdams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų