REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė arbitražinius ginčus su 29 mln. litų reikalaujančiu privačiu šilumos tiekėju „E Energija“ ketina perleisti Ukmergės savivaldybei. Šį klausimą ketinama svarstyti pirmadienį per Vyriausybės pasitarimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Investuotojas, su kuriuo Ukmergės savivaldybė nutraukė šilumos tiekimo sutartį, pradeda arbitražinių ginčų procesą, pateikdamas 29 mln. litų vertės pretenzijas. Jis pateikia tas pretenzijas Vyriausybei. Mes manome, kad šiuo atžvilgiu savivaldybė turėtų prisiimti visus valstybės vardu įgaliojimus ir šituose arbitražiniuose ginčuose aiškintis su investuotoju, siekdama, kad nuostolių nepatirtų nei Ukmergės, nei visi Lietuvos mokesčių mokėtojai“, – sakė premjeras Andrius Kubilius šeštadienį.

REKLAMA

Vyriausybės vadovo vertinimu, Ukmergės savivaldybė pasielgė neapgalvotai nutraukdama sutartį su tuo tiekėju, su kuriuo ją pati ir buvo pasirašiusi.

„Vyriausybė nedalyvavo nei prieš 10 metų, kai Ukmergės savivaldybė pasirašinėjo sutartis, nedalyvavo nei šiais metais, kai savivaldybė nutarė nutraukti sutartis“, – sakė A. Kubilius.

Dėl šilumos kainų šeštadienį prie Vyriausybės rūmų vyksta mitingas.

ELTA primena, kad ekstremali situacija Ukmergės savivaldybėje paskelbta rugsėjo 28 dieną. Konfliktas tarp Ukmergės savivaldybės ir Ukmergės šilumos tinklus išsinuomojusios privačios bendrovės „Miesto energija“, tiekusios šilumą ir karštą vandenį Ukmergės savivaldybės gyventojams, yra neišspręstas iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų