REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį „Lietuvos dainoje“ bus apdainuoti vardai, skambės dainos, skirtos Dalioms,  Marytėms, Onytėms ir, žinoma, Elizoms.

REKLAMA
REKLAMA

Į konkursinę „Lietuvos dainos“ programą buvo įtrauktas ir grupės YVA hitas „Berniukams“, kuriame skamba net keliasdešimt vyrų vardų. Pasak dainos autoriaus Deivydo Zvonkaus, tai ko gera kvailiausia daina iš jo kada nors parašytų. „Ji tik dėl to ir tapo hitu. Jei pats sėdėčiau komisijoje, neduočiau tokiai dainai nė vieno balo“, – sakė Deivydas Zvonkus.

REKLAMA

Pati Zvonkė savo buvusiam vyrui irgi neliko skolinga. Pakeitusi dainos „Berniukams“ žodžius, ji uždainavo: „Su Zvonkum išsiskyrus, mergaitė jau patyrus...“

Daugiau dainų apie vyrus nebus. „Lietuvos dainos“ studijoje Žilvinas Žvagulis dainuos „Marytę Mėlynakę“. Prieškario Lietuvoje vardas Marytė tarp merginų buvo vienas populiariausių. Nenuostabu, kad apie jų nuostabias mėlynas akeles tuomet dainavo ir to laikmečio visų merginų numylėtinis Antanas Šabaniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Daiva, nebūk pamaiva“ – dainuos Egidijus Sipavičius, „Leilą“ – Paulius su „Studentėmis“ o „Dalužę“ – Anatolijus.

Pasak garsios dainos „Broliai“ teksto autoriaus Virgio Stakėno, šią visiems Lietuvoje gerai žinomą nuotaikingą dainelę apie keturis brolius, liksiančius nakvoti kaime,  jis sukūrė kartu su grupės „Vairas" vadovu Vytautu Katiliumi, kuomet garsioji šiauliečių grupė buvo ką tik grįžusi iš koncertinės turnė po Sovietų Sąjungą. Dainoje apdainuoti personažai – broliai Jurgis, Antanas, Aloyzas ir Martynas – realybėje turi konkrečius prototipus – ansamblio „Jonis" narius – brolius Praną, Stasį, Romą ir Petrą Trijonius. „Brolius“ „Lietuvos dainos“ studijoje dainuos „Ventukai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruslanas Kirilkinas žiūrovų ir komisijos teismui pateiks „Sudie, Eliza“, Eglė ir  Kastytis Kerbedis – „Egle, mano sese“, o Ramūno Rudoko, Stano ir Mariaus Jampolskio trio – „Margaritą".

Laidos desertui – Gaudento, Deivio ir Andriaus Butkaus „Esmeralda“ iš legendinės „Paryžiaus katedros“, kurioje apdainuojama žavioji čigonė Esmeralda, laikoma viena gražiausių dainų Prancūzijoje per pastaruosius 50 metų.

Kuri daina taps Lietuvos daina? Dainos apie gražiausius vardus – penktadienį 19 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų