REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo nepriklausomybės Indija prarado daugiau nei 460 mlrd. JAV dolerių dėl kompanijų ir turtuolių, kurie nelegaliai nukreipinėja savo turtus į užsienį, praneša BBC pasiremdama ataskaitos informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje teigiama, kad nelegalūs kapitalo srautai per mokesčių vengimą, nusikalstamumą ir korupciją padidino nelygybę Indijoje. JAV įsikūrusi grupė „Global Financial Integrity“ savo parnešime teigia, kad neteisėtų pinigų persiuntimų padaugėjo (net 68 proc.) po 1991 metų, kai šalyje buvo įgyvendinta ekonominė reforma.

REKLAMA

Ataskaitoje teigiama, kad pinigų srautai yra dvigubai didesni nei 230 mlrd. JAV dolerių siekianti Indijos išorės skola. Bendras kapitalo kiekis sudaro 16,6 proc. viso šalies bendrojo vidaus produkto.

Ataskaitos autorius ir buvęs Tarptautinio Valiutos Fondo ekonomistas Devas Karas teigė, kad beveik trečdalis Indijos šešėlinės ekonomikos nelegalių pinigų iškeliauja iš šalies. 2008 metų pabaigoje buvo apskaičiuota, kad Indijos šešėlinė ekonomiką sudaro 50 proc. viso šalies BVP ir siekia 640 mlrd. JAV dolerių.

D. Karas panaudojo Pasauli banko modelį, kad suskaičiuotų trūkstamus Indijos milijardus. Jis taip pat perspėjo, kad šie skaičiai gali būti dar didesni, nes į savo skaičiavimus jis neįtraukė kontrabandos bei grynųjų pinigų persiuntimų už finansinės sistemos ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų