REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas kitą savaitę žada prašyti Vyriausybės skirti 90 milijonų litų vėluojančioms socialinėms pašalpoms išmokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltina Vyriausybę

Finansų ministerijos atstovė Giedrė Balčytytė portalą balsas.lt patikino, kad valstybės finansų srautai nestringa, o pinigų išmokoms pritrūko dėl to, kad savivaldybėms nesisekė planuoti. „Dar metų pradžioje buvo aišku, kiek pinigų skirta,“ – sakė G. Balčytytė.

REKLAMA

Jai antrina finansų analitikas Valdemaras Katkus, anot kurio, vėluojančios pašalpos rodo stringančius finansinius srautus valstybėje: „Tai greičiau yra Vyriausybės ir savivaldybės santykių, susikalbėjimo ir planavimo problema,“ - svarstė ekonomistas.

Tuo tarpu Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius apkaltino Vyriausybę socialinę paramą gaunančius piliečius įvarius į kampą. „Taip yra dėl to, kad Vyriausybė, skaičiuodama socialinių pašalpų poreikį, nesugebėjo įvertinti realios situacijos ir krizės pasekmių. Visi suplanuoti pinigai jau išdalinti“, – teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Stringa savivaldybėse

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ryšių su visuomene skyriaus vedėjo pavaduotoja Lina Burbaitė akcentavo, kad pinigų poreikį planuoja pačios savivaldybės, o ne ministerijos.

„Socialinės pašalpos mokamos už praėjusį mėnesį. Kiekviena savivaldybė nusistato, kokiu metu tą mėnesį išmokamos pašalpos, paprastai tai būna laikotarpis iki 25-26 dienos, tad faktiškai vėlesnio nei paprastai pašalpų mokėjimo dar negalima vadinti tikru vėlavimu,“ – pranešė L .Burbaitė

Pašalpos vėluoja anaiptol ne visuose miestuose. Antai Šiaulių savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Rita Blauzdavičienė pasakojo, kad čia pinigai išmokami laiku. Pareigūnė sakė, kad savivaldybėje nuolat skaičiuojamos lėšos ir stengiamasi efektyviai paskirstyti finansus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šie metai buvo tokie, kad niekas negalėjo suplanuoti tokio nedarbo ir paramos prašančiųjų augimo. Mes rėmėmės skaičiais ir pabandėme prognozuoti tą augimą, todėl pinigus pavyko paskirstyti be sutrikimų,“ – aiškino R. Blauzdavičienė.

Ji pateikė skaičius, kad per du metus pašalpos gavėjų skaičius išaugo ko ne trigubai, lyginant su 2008-aisias, kai išmokėta per pusantro milijono litų, o šiemet prireikė beveik dešimties milijonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų