REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio-spalio mėnesiais muitinės pareigūnai sulaikė 66,6 mln. litų vertės nelegaliai gabentų prekių. Didžiausią sulaikytos kontrabandos dalį sudaro nelegaliai gabenti rūkalai. Jų per 10 šių metų mėnesių muitininkai aptiko už beveik 60,1 mln. litų (2009 m. - beveik 26,9 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos muitinės užkardytos žalos valstybei dydis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 3,8 karto (2009 m. - 11,15 mln. litų, 2010 m. - 42,26 mln. litų). Jeigu muitinės sulaikytos nelegaliai gabentos prekės būtų įvežtos legaliai, valstybės biudžetas būtų papildytas 42,26 mln. litų.

REKLAMA

Dėl kontrabanda gabentų cigarečių pradėti 72 ikiteisminiai tyrimai bei pareikšti įtarimai 87 asmenims.

Sausio-spalio mėnesiais Lietuvos muitinė pradėjo 32 ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto jų disponavimo. Ir tai yra 2,3 karto daugiau nei pernai tą patį laikotarpį.

Spalio mėnesį Panevėžyje, vykdant ikiteisminį tyrimą, kratos metu aptikta pašto siunta su trimis moteriškomis rankinėmis ir kilimėliais iš Bolivijos. Kiekvienoje rankinėje, kilimėliuose ir kartoninės dėžės sienelėse įrengtose slėptuvėse buvo rasta ir sulaikyta beveik 2 kg kokaino.

Per 10 šių metų mėnesių užbaigti ikiteisminiai tyrimai 45 baudžiamosiose bylose, kurios perduotos teismui.

Per 10 šių metų mėnesių Lietuvos muitininkai dalyvavo 11 tarptautinių ir nacionalinių operacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų