REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltaodžiai britai Jungtinėje Karalystėje gali virsti mažuma iki 2066 metų, jei į šalį ir toliau plūs tiek imigrantų, teigia mokslininkai, kuriais remiasi britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Užsieniečiai darbininkai „pakeis tautos identitetą“, nebent bus pradėta kovoti su imigracijos srautu, perspėja vienas ekspertas. Prognozuojama, kad baltaodžiai britai, t. y. Anglijoje, Velse, Škotijoje ir Airijoje gimę piliečiai, po 50 metų sudarys mažiau nei pusę Jungtinės Karalystės gyventojų.

REKLAMA

Oksfordo universiteto profesorius Davidas Colemanas apie tokią perspektyvą įspėjo prieš Migracijos patariamajai valdybai paskelbiant rekomendacijas dėl imigrantų iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių srauto ribojimo.

Nacionalinis statistikos biuras yra paskaičiavęs, kad išlikus dabartiniam imigrantų srautui – apie 180 tūkst. per metus – baltųjų Britanijoje gimusių žmonių dalis iki 2051 metų sumažės nuo 80 iki 59 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Baltųjų imigrantų dalis iki minėtos datos gali išaugti nuo 4 iki 10 proc., o etninės mažumos gali sudaryti nebe 16, o 31 proc.

„Dėl to baltųjų britų dalis iki 2051 metų sumažės, liks 45 mln. žmonių, o maždaug 2066 metais baltieji britai gali tapti mažuma. Tai iš esmės pakeis tautos identitetą – kultūrinį, politinį, ekonominį ir religinį“, – perspėja D. Koulmanas.

Britanijos vyriausybė ketina riboti imigrantų, ypač iš ES nepriklausančių šalių, skaičių. Deja. D. Koulmanas pažymi, kad net sumažinus imigrantų skaičių iki 80 tūkst. žmonių per metus, baltieji britai vis tiek taptų mažuma apie 2080 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų