REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trimetis berniukas iš Didžiosios Britanijos Essexo grafystės atkasė auksinį medalioną, kurio vertė, ekspertų teigimu, siekia maždaug 2,5 mln. svarų sterlingų, praneša naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trimečio Jameso Hyatto artimųjų, auksinį papuošalą, kuris, kaip manoma, buvo sukurtas daugiau nei prieš 500 metų, berniukas aptiko metalo detektoriumi, pasivaikščiojimo po vieną grafystės miestelį metu. Verta paminėti, kad metalo detektorių vaikas laikė rankose pirmą kartą gyvenime.

REKLAMA

Berniuko senelis sakė, kad Jamesas rado auksinį papuošalą praėjus vos kelioms minutėms, kai paėmė prietaisą į rankas. Medalionas buvo maždaug 20 centimetrų gylyje.

„Mes pradėjome kasti ir radome aukso. Neturėjome jokio žemėlapio, tik piratai turi lobių žemėlapius. Jamesas labai apsidžiaugė. Tiesa, jis kol kas dar per mažas suprasti šio atradimo vertę“, – sakė jaunojo atradėjo senelis.

„Sky News“ pažymi, jog medalionas buvo rastas praėjusiais metais, tačiau Jameso šeima apie radinį pranešė tik dabar, kai ekspertai įvertino medalioną. Manoma, kad medalioną su religiniu atvaizdu greičiausiai įsigis vienas iš Britanijos muziejų. Tikimasi, jog gautus pinigus berniuko šeima pasidalys su žemės, kurioje buvo rastas medalionas, šeimininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų