REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas Amerikai yra Frankas Sinatra? Viskas. Tai žmogus, su kuriuo gimė ir užaugo jau kelios amerikiečių kartos. Žmogus, kurio dainos skamba per svarbiausius jų gyvenimo įvykius ir šventes. Frankas Sinatra – fenomenas, gyvuojantis jau gerokai daugiau nei pusę amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Jo neįmanoma lyginti su kitais muzikantais, nes jis tapo tokiu kultiniu Amerikos simboliu, kaip Laisvės statula Niujorke. Vargu ar reikia dar ką nors rašyti apie atlikėją, kuris pardavė daugiau nei pusę milijardo įrašų, laimėjo kelis Oskarus ir net 11 „Grammy“ apdovanojimų bei užsitarnavo širdžių ėdiko etiketę...

REKLAMA

Gruodį – Sinatros „atgimimas“ ypatingose vietose

Nors pasaulis su Franku Sinatra atsisveikino jau prieš 12 metų, šios legendinės žvaigždės dainos gyvos bei aktualios ir šiandien. Šio dainininko muzikos niekas nedrįstų pavadinti banalia, nors jo hitus girdėjome tūkstančius kartų. Jie skamba įvairiuose filmuose, atmintinai žinomas dainas atlieka garsūs šių dienų muzikantai, o nemažai Niujorko ir kitų megapolių prabangių restoranų suka F. Sinatros plokšteles, kad sukurtų nepakartojamą atmosferą savo svečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva, kaip ir visas pasaulis, geriausiai žino šias F. Sinatros dainas: „New York, New York“, „My Way“, „Strangers in the Night“, „Fly Me to the Moon“, „Under My Skin“. Tačiau jo muzikos archyvuose yra keli šimtai puikių dainų, kurios netapo šlageriais, bet skambėjo nemažiau nuostabiai. Būtent dėl to gruodžio mėnesį 95-ojo JAV muzikos legendos gimtadienio proga Mantas – vienas populiariausių ir neabejotinai patraukliausių Lietuvos scenos vyrų – surengs kaskart laukiamą Franko Sinatros „atgimimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkui Mantui netrūksta nei talento, nei charizmos, nei įdomių idėjų. Tad nenuostabu, kad būtent šis lietuvių atlikėjas nutarė pakviesti į muzikinę ekskursiją po Niujorką, kuri vyks Lietuvoje. Koncertai bus surengti: gruodžio 12 d. 19.00 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, gruodžio 13 d. 19.00 val. Klaipėdos koncertų salėje, gruodžio 14 d. 19.00 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Mantas koncertuos kartu su Kauno Bigbendu

„Nenoriu atkartoti ar kopijuoti šio scenos grando, o tik pristatyti jo mažiau žinomas dainas ir sukurti gerą atmosferą. Sinatros dainas įsivaizduoju tik su gyvai skambančiu orkestru – kitaip ir būti negali. Tokia tų dainų specifika, reikalaujanti tikrų instrumentų skambesio, todėl labai džiaugiuosi, kad koncertuosime kartu su tikrais profesionalais – Kauno Bigbendu“, – pasakoja Mantas.

Šis orkestras yra visų Lietuvoje vykstančių džiazo festivalių dalyvis, taip pat daug koncertuojantis užsienio šalyse. Stilistinė Kauno Bigbendo skalė – nuo džiazo klasikos iki šiuolaikinių džiazo kompozicijų. Su ansambliu bendradarbiauja geriausi Lietuvos džiazo instrumentalistai. Šį kartą drauge su Mantu Franko Sinatros dainas atliks tokie grandai kaip trimitininkas Valerijus Ramoška, saksofonininkas Rimantas Brazaitis ir kiti garsūs muzikantai. Kauno Bigbendo dirigentas Tomas Botyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų