REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl didelės vertės svetimo turto išvaistymo ir pasisavinimo. Prieš teismą stos vieno Šiaulių miesto sporto klubo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Po Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių skyriaus pareigūnų atlikto tyrimo nustatyta, kad sporto klubo prezidentas R. A. 2003-2006 metais iš sporto klubą rėmusių įmonių įvairiomis sumomis priėmė daugiau nei du milijonus litų paramos, tačiau šios sumos nebuvo užpajamuotos klubo finansinėje apskaitoje. Taip pat nenustatyta, kad jos buvo panaudotos sporto klubo tiesioginėje veikloje.

REKLAMA

Tyrėjai nustatė, kad daugiau nei milijonas ir trys šimtai tūkstančių litų gautų paramų buvo išduota pačiam sporto klubo prezidentui kaip asmeninė paskola.

R. A. pateikti kaltinimai per 2003-2006 metų laikotarpį pasisavinus iš jo vadovaujamo sporto klubo apie du milijonus ir šimtą tūkstančių litų, taip pat iššvaisčius apie šimtą dvidešimt tūkstančių litų svetimo turto. R. A. taip pat kaltinamas apgaulingos apskaitos tvarkymu.

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įstatymas numato laisvės atėmimą iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų