REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Harry Potteris negyvas? Taip. Nuo 1939-ųjų. Tačiau ne akiniuotas burtininkas iš J. K. Rowling knygų, o tokį pat vardą ir pavardę turintis britų karys.

REKLAMA
REKLAMA

Jo kapas Izraelio Ramlės mietelyje tapo turistų traukos centru, rašo „20 Minuten Online“.

Nors miestelis neskaičiuoja, kiek smalsuolių jau apžiūrėjo kareivio kapą britų karių kapinaitėse, tačiau gidai ir miesto valdžia patvirtina, kad jis yra mėgstama turistų, ypač vietinių, apsilankymo vieta.

REKLAMA

„Nėra jokio ryšio su Harry Potteriu, kurį mes žinome iš literatūros, tačiau jo vardas daro savo“, – sakė kelionių vadovas Ronas Peledas, prie H. Potterio kapo atvedęs jau dešimtis turistų grupių.

Britų karys H. Potteris gimė netoli Birmingemo ir 1938-aisiais pradėjo tarnauti armijoje. Tais pačiais metais jis buvo nusiųstas į Palestiną, kuri tada buvo valdoma britų, o po metų žuvo per susirėmimą su ginkluota gauja. H. Potteriui buvo 18 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Miestelio valdžios duomenimis, susidomėjimas H. Potterio kapu kilo prieš penkerius metus. Nuo metų pradžios, jis, kaip lankytinas objektas, įtrauktas į miesto turizmo tinklapį.

Tūkstančiai turistų kasmet aplanko Ramlę, esančią Izraelio centrinėje dalyje. Dauguma jų čia atvyksta apžiūrėti archeologinių griuvėsių, o kai kurie – būtent H. Potterio kapo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų