REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose vėluoja socialinės pašalpos labiausiai socialiai pažeidžiamoms šeimoms. Savivaldybės negali laiku išmokėti pašalpų, nes Finansų ministerija vėluoja pervesti tam skirtus pinigus. Ir kur nevėluos, jeigu pirmiausia rūpinasi, kaip išmokėti priedus ir priemokas valstybės įstaigų vadovams ir darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Štai Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų komitetas paskelbė, kad spalio mėnesio socialinėms pašalpoms išmokėti vien Vilniuje trūksta 5 mln. litų.

REKLAMA

Tuo tarpu Seimo Audito komitetui pateikta informacija parodė, kad per trečiąjį šių metų ketvirtį valstybės institucijos savo darbuotojams jau išsimokėjo daugiau nei 100 mln. litų įvairių premijų, priedų ir priemokų prie atlyginimų.

Valdininkams priedai nevėlavo, jiems nereikėjo laukti. Ar jiems tie priedai apskritai priklausė?

Įstatymai numato, kad priedai tarnautojams mokami tik už skubių ir svarbių darbų atlikimą, priemokos skiriamos už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą ir papildomų užduočių atlikimą, o vienkartinės išmokos - už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neretai valdininkai priedus ir priemokas gauna už pagrindinį savo darbą. Tokių priedų ir priemokų išmokėjimas arba neišmokėjimas dažniausiai priklauso nuo vadovo malonės ir tarnautojo partinės priklausomybės.

Taip neturėtų būti. Valdininkai už pagrindinį savo darbą turėtų gauti jiems priklausantį atlyginimą. Kaip ir vadovai neturėtų priedų skirti patys sau savo įsakymais.

Antai pernai Vilniaus meras Vilius Navickas išleido potvarkį, kuriuo nustatė dvigubą apmokėjimą sau ir pavaduotojams už darbą savaitgaliais ir švenčių dienomis. Nuo to laiko sostinės valdžia gauna atlyginimus net už pasirodymus miesto šventėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų