REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradiciškai kiekvieną rudenį bušido kovotojai kviečia į išskirtinį renginį – „Hero's Lithuania 2010“. Viena iš šį šeštadienį, lapkričio 20 dieną, Vilniuje vyksiančio turnyro naujovių – merginų dvikova.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyras išskirtinis jau vien tuo, kad čia vyksta vis kitos kovos, kurių pakartoti negalima, – ketvirtadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos bušido prezidentas Donatas Simanaitis.

REKLAMA

Anot jo, turnyro reitingas kyla aukštyn, pasirašyti kontraktai su 48 televizijos kanalais, o pats renginys žada būti itin įdomus. „Pirmą kartą žiūrovai galės išvysti merginų dvikovą. „Olialia team“ atstovė, buvusi pasaulio taekvondo čempionė Yana Kunickaja susikaus su lenke. Tikime, kad publika gerai priims šią naujovę, juolab, kad ir grožio ringe užteks“, – teigė D. Simanaitis.

Įspūdingas kovas žada ir Lietuvos bušido rinktinės nariai. Savo svorio kategorijoje vienas stipriausių Europos kovotojų Ignas Barysas tikino, kad tai bus jo antra kova su užsieniečiu. „Pasirengimui skyriau daug dėmesio, nes nenoriu nuvilti Lietuvos“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai su Remigijumi Morkevičiumi lyginamas I. Barysas tuo pasidžiaugė: „Man smagu, kad esu lyginamas su pasauline žvaigžde, tačiau nesu dar toks geras. Noriu tobulėti ir būti pavyzdžiu ateityje kitiems.“

Kas stipriausias Lietuvos sunkiasvoris aiškinsis Mindaugas Sakalauskas ir Sergejus Maslabojavas. Paklausti, ar nejaučia sėdėdami vienas prie kito įtampos abu mėgino juokauti.

„Už ringo visi mes esame didelė graži šeima, tačiau kovos metu visos draugystės baigiasi. Matau priešininką prieš save ir siekiu jį įveikti“, – tikino S. Maslabojavas. O kuris kuriam „statys“ po kovos? „Abiem bušido federacija“, – juokėsi Sergejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Petras Markevičius ringe susigrums su skambių frazių nevengiančiu rusu Alekseju Prokofjevu. Prieš ilgai lauktą dvikovą lietuvis nebuvo linkęs nuvertinti varžovo. „Daug dėmesio ruošdamasis skyriau fiziniam pasirengimui, nes atrodau kaip šakalys“, – juokėsi jis.

Kaip rengiasi įveikti varžovą? „Dėmesį skyriau ir smūginei technikai, bet jeigu kova pereis į parterį, kovosiu ten. Matysime, kaip ten bus“, – teigė P. Markevičius. Jis žadėjo duoti „blynų“ varžovui: „Duosiu jam blynų. Nors nesu kepėjas, bet blynai patinka.“

REKLAMA

Vienas geriausių Lietuvos kovotojų Petras Valavičius tikino, kad tiek jis, tiek varžovas sieks pergalės: „Tikiuosi, kad kova bus graži.“ Sportininkas pridūrė, kad gauto honoraro dalį skirs neįgaliesiems.

Likę kovotojai nedaugžodžiavo – tikino, kad geriau ne kalba, o kaunasi ringe. Kitas K-1 pasaulio „Grand Prix“ etapas Vilniuje vyks kitais metais kovo 19 dieną.

„Hero's Lithuania 2010“ turnyro kovos:

Petras Markevičius (Lietuva) – Aleksejus Prokofjevas (Rusija)

Mindaugas Sakalauskas (Lietuva) – Sergejus Maslabojavas (Lietuva)

Vaidas Valančius (Lietuva) – Ruslanas Kolodko (Baltarusija)

Egidijus Valavičius (Lietuva) – Rowanas Tollas (Olandija)

Kamila WASABI Balanda (Lenkija) – Jana Kunickaja (Rusija)

Ignas Barysas (Lietuva) – Nicolas Joannes (Prancūzija)

Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Pavelas Doroftejus (Moldova)

Tadas Šapoka (Lietuva) – Krzysztofas Morzyszekas (Lenkija)

Teodoras Aukštuolis (Lietuva) – Jeanas-Charlesas Lalanne (Prancūzija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų