REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos dujų gigantas „Gazprom“ pranešė kursiąs bendrą įmonę su Ukrainos „Naftogaz“, o tai reiškia, kad bus apsieita be anksčiau planuoto ES dalyvavimo.Apie tai ketvirtadienį rašo „EU Observer“.

REKLAMA
REKLAMA

„Gazprom“ savo interneto svetainėje trečiadienį paskelbė, jog įmonės vadovo Aleksejaus Millerio ir Ukrainos energetikos ministro Jurijaus Boiko susitikimas Maskvoje buvo skirtas aptarti bendros „Gazprom“ ir Ukrainos „Naftogaz“ įmonės kūrimą. Abi pusės sutarė dėl tam reikalingų lėšų įvertinimo.

REKLAMA

A. Milleris asmeniniame pranešime pridūrė: „Bendros įmonės kūrimas yra būtinas ir visiškai logiškas žingsnis versle, plečiant bendradarbiavimą tarp kompanijų. Skirtingai nuo daugiašalio konsorciumo, dėl kurio daug, bet neefektyviai derėtasi, mūsų bendra įmonė taptų tikru verslo valdymo instrumentu“.

„Gazprom“ vadovo minimas daugiašalis konsorciumas įtraukė ir ES bei jos kompanijas, bet nebuvo įgyvendintas. Tačiau ES ieškojo būdų, kaip įsitraukti į „Naftogaz“ veiklą, nors nepamiršo blogo vadovavimo ir korupcijos, kuri prisidėjo prie dujų tranzito į ES krizių pastaraisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Balandį A. Milleris sakė, kad bendros įmonės suformavimas bus pirmas žingsnis į pilną susijungimą. Jei „Gazprom“, daug didesnė kompanija nei „Naftogaz“, pastarąją praris, tai reikš garantijų, kurias davė Ukrainos atstovai ES pareigūnams, išdavimą.

„Gazprom“ pranešimas atėjo likus tris dienoms iki ES ir Ukrainos aukščiausio lygio susitikimo Briuselyje lapkričio 22 d.

Susitikimas skirtas pagerinti abipusiams santykiams, galimam ukrainiečių keliavimui į ES be vizų, prekybos susitarimams, Rytų partnerystei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų