REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybą toliau purto skandalai. Darbai smarkiai vėluoja. Negana to, paaiškėjo, kad dešimtys šio svarbaus objekto statytojų negali dirbti, nes prie statybvietės vartų sulaikomi girti ir siunčiami pagiriotis.

REKLAMA
REKLAMA

Atominį kapinyną šalia Ignalinos atominės elektrinės (IAE) statančios kompanijos „Nukem Technologies" vadovas Ulfas Kutscheris, praėjusią savaitę atvykęs į Lietuvą, buvo priverstas raudonuoti, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA

Į išskirtinės svarbos objekto statybų aikštelę vien per pastaruosius tris mėnesius bandė patekti net 28 neblaivūs darbuotojai.

IAE vadovas Osvaldas Čiukšys „Nukem Technologies" vadovui priekaištavo ne vien dėl vėluojančių statybų, bet ir dėl girtų statytojų. U.Kutscheriui teko teisintis, kodėl šiame svarbiame ir brangiame objekte – netvarka.

Vokietis aiškino, kad daugiausia problemų kelia ne čia dirbantys užsieniečiai, o betonuotojai lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors panaudoto branduolinio kuro saugyklos statyba vėluoja jau trejus metus, šimtus milijonų litų kainuojančio objekto statytojai Visagine nevengia linksmybių.

Po darbo ir paprasti betonuotojai, ir projektuotojai traukia atsipalaiduoti. Dauguma darbuotojų gyvena Visagine išsinuomotuose butuose, beveik visi – be savo šeimų.

Statybų aikštelėje darbuojasi ne tik lietuviai, bet ir rusai, bulgarai, vokiečiai, italai, kitų tautybių specialistai.

Tačiau po linksmų vakarų kitą rytą ne visiems saugyklos statytojams pavyksta sėkmingai grįžti į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per tris pastaruosius mėnesius statybvietėje budinti apsauga sulaikė 28 neblaivius darbininkus ir inžinierius.

Sustabdyti buvo tik tie, kurių būklė kėlė daugiausia įtarimų.

Masinis statytojų girtavimas gal ir nebūtų buvęs atskleistas, jei ne saugyklos statybų projekto vadovo iš „Nukem Technologies" Thomo Peacho akibrokštas.

Praėjusią savaitę Visagino policijos pareigūnams šis asmuo įkliuvo neblaivus prie vairo. Jam buvo nustatytas 0,91 promilės girtumas.

Teismas spręs, ar iš Th.Peacho atimti vairuotojo pažymėjimą. Šiuo metu administracinė byla verčiama į vokiečių kalbą.

REKLAMA

„Aš nieko nenoriu komentuoti apie tai, ką veikiu po darbo. Tai mano asmeninis gyvenimas. Viso gero", – „Lietuvos rytui" tepasakė statybų vadovas.

Po šio skandalingo įvykio IAE vadovybė nusprendė pasidomėti, ar nėra pasitaikę ir daugiau panašių atvejų.

O.Čiukšys dėl to kreipėsi į saugyklos statybvietę prižiūrinčią saugos firmą.

Apsaugininkai neslėpė, kad darbuotojai kartais bando patekti į statybų aikštelę būdami neblaivūs.

Iš tų 28 sulaikytųjų mažiausiai keturi buvo užsieniečiai.

„Mums kelia didelį susirūpinimą, jei net projekto vadovai pagaunami neblaivūs. Juk panaudoto branduolinio kuro saugykla – išskirtinės svarbos objektas", – sakė IAE komunikacijos vadovė Daiva Rimašauskaitė.

REKLAMA

Girtų darbuotojų pasitaiko ir Ignalinos atominėje elektrinėje.

Bet, anot D.Rimašauskaitės, elektrinėje dirba apie 2500 žmonių, o per metus sugaunami ne daugiau kaip 5 darbuotojai, į IAE bandantys patekti neblaivūs.

Tuo tarpu Rusijos kompanijos įsigytos „Nukem Technologies" atstovai nelinkę smerkti neblaivaus įkliuvusio projektų vadovo.

„Statybų projekto vadovui gimė duktė, todėl gal jis kur nors paminėjo šį džiugų įvykį. Juk incidentas su policija buvo ne darbo metu.

Apskritai bendrovė nelinkusi komentuoti darbuotojų laisvalaikio", – „Lietuvos rytui" rėžė „Nukem Technologies" atstovė Inga Mališauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos atstovės teigimu, daugiau rūpesčių kelia lietuviai: „Čia dirbantys užsieniečiai tik projektuoja, prižiūri statybas. Jų tėra 30."

Apie įkliuvusius neblaivius darbuotojus buvo pranešta jų darbdaviui – bendrovei „Vėtrūna".

Ji šią vasarą perėmė darbininkus iš ten darbus vykdžiusios įmonės „Ranga IV".

„Vėtrūnos" atstovas Paulius Tamulionis patvirtino, kad nuo rugpjūčio apsauga neįleido dešimties šios bendrovės darbininkų.

Prasižengėliams buvo skirtos drausminės nuobaudos.

„Įtarus, kad darbuotojai į darbą atvyko neblaivūs, jie yra nedelsiant nušalinami nuo darbo ir net nėra įleidžiami į aikštelę, jau nekalbant apie leidimą dirbti", – "Lietuvos rytui" aiškino „Vėtrūnos" atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų