REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Paulauskas apie rinkimus

Vienos Seimo opozicinės partijos bandymas šią savaitę Seime suvaidinti spektaklį „Pirmalaikiai Seimo rinkimai“ nepavyko. Dauguma Seimo narių nepasirašė po siūlymu paleisti save iš Seimo. Kitokio rezultato tikėtis ir nebuvo galima.

REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyva rengti pirmalaikius Seimo rinkimus Darbo partijos narių galvose kilo po to, kai Seimas tik iš dalies išgirdo Konstitucinį Teismą ir iš dviejų Seimo narių, pažeidusių Konstituciją, iš Seimo išmetė tik vieną.

REKLAMA

Seimas jau ne pirmą kartą pamynė Konstitucinio teismo ir Konstitucijos galias. Ir Darbo partijos nariai pagaliau staiga praregėjo, kad „Seimą ištiko krizė, o toks parlamentas, koks yra dabar, toliau dirbti negali“.

Noriu priminti, kad dar šių metų pradžioje Naujoji sąjunga inicijavo piliečių parašų rinkimą, kad tautai būtų suteikta galimybė paleisti blogai dirbantį Seimą. Pasirašė net 250 tūkstančių Lietuvos piliečių, nors ši iniciatyva sulaukė didžiulio politinių partijų pasipriešinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Galima teigti, kad bene uoliausiai šią iniciatyvą stengėsi sužlugdyti opozicinės Seimo partijos.

Dar pavasarį siūliau opozicinėms partijoms: iš šiandieninės politinės krizės yra tik vienintelė išeitis – keisti Konstituciją ir suteikti žmonėms bei Prezidentei galimybę paleisti Seimą, rengti naujus, pirmalaikius Seimo rinkimus.

Dar pavasarį teigiau, kad realu Seimo ir savivaldos rinkimus surengti vienu metu – kitų metų žiemos pabaigoje arba pavasario pradžioje. Tik apsispręsti reikia ne A. Kubiliui, o opozicijai: ar opozicija išties nori naujos Vyriausybės, kuri realiai negalima be naujo Seimo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar Seimo opozicija atsiliepė į tokį siūlymą?

Taigi pirmalaikių Seimo rinkimų idėją opozicija sužlugdė dar pavasarį.

Kas atsitiko, kad Darbo partija taip staiga praregėjo ir išvydo pūvantį Seimą? Seimas staiga pasikeitė – pradėjo nebetarnauti piliečiams? Ne. Šis Seimas niekada netarnavo piliečiams.

Praėjusią savaitę Seimas nuskriaudė pensininkus, įvykdė naktinę mokesčių reformą? Ne. Seimas padarė tai gerokai anksčiau, tačiau šie valdančiosios daugumos veiksmai, žlugdantys Lietuvą, Darbo partijai nesukėlė noro skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Tačiau suprasti tokią politiką nesunku. Artėja savivaldybių rinkimai, todėl ne pro šalį Seimo opozicijai prisiminti savo tikrąją paskirtį. Tiksliau, bent suvaidinti spektaklį rinkėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų