REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miniatiūrinis ponis Cali yra pirmasis aklos musulmonės Monos Ramouni vedlys. Merginos tėvai, Jordanijos imigrantai, negalėjo priimti į namus didelio šuns.

REKLAMA
REKLAMA

M. Ramouni, 30 metų akla Mičigano valstybinio universiteto studentė, neįsivaizduoja savo gyvenimo be miniatiūrinio ponio Cali.

REKLAMA

Jis yra jos vedlys ir gyvūnas, padedantis siekti išsilavinimo.

Universitetas, kurį lanko M. Ramouni, turi tarptautiniu mastu pripažįstamą centrą, padedantį neįgaliems studentams ir darbuotojams integruotis į bendruomenę ir išnaudoti savo potencialą.

Buvo kilę klausimų dėl to, ar Cali nesukels netvarkos ir neblaškys studentų, bet pastebėta, kad šis ponis yra stebėtinai švarus ir gerai sutaria su M. Ramouni kursiokų vedliais šunimis.

REKLAMA
REKLAMA

Miniatiūriniai poniai yra beveik tokio paties dydžio kaip dideli šunys, bet yra labiau kresni ir gali padėti žmonėms judėti.

Taip pat jų daug ilgesnė gyvenimo trukmė – jie gali gyventi ir dirbti daugiau negu 30 metų, tuo tarpu vedliai šunys jau nebedirba sulaukę šešerių ar aštuonerių metų. Tačiau poniams reikia geros priežiūros.

Be Cali M. Ramouni veikiausiai niekada negalėtų įgyvendinti savo svajonės gauti magistro laipsnį, kad vieną dieną galėtų dirbti su neįgaliais vaikais.

Ji nusipirko Cali 2008 m. spalį. Ponį apmokė profesionalus treneris: gyvūnas moka įlipti ir išlipti iš mašinos, autobuso, taip pat moka pašalinti iš kelio kliūtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų