REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario priesaika nėra daiktas, kurį galima sulaužyti. Iškilmingai prisiekei ir elkis kaip tinkamas. Laikaisi duoto žodžio ir atrodai keistai arba elgiesi kaip visi. Darai ką nori. Tokia yra tikrovė, o kalbos apie priesaikos svarbą – tik savireklamai.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl atleidus iš darbo visus, arba 141–ą Seimo narį, kiekvienas žinotų už ką. Nereikėtų net Konstitucinio Teismo teisėjų gaišinimo. Kurie savo doktrinų laikosi pagal pučiančio politinio vėjo kryptį. O daugeliui atrodo, kad ta kolegija – šventa.

REKLAMA

Dviejų apkaltos ceremonijos sulaukusių parlamentarų istorija nuo pat pradžių sąmoningai lipdyta mįslingomis paslaptimis. Dviejų bobučių lygio svarstymais, kas ir kaip, už ką ketino susidoroti su dviem nelaimėliais.

Seimui ta muilo opera neleido užsiimti rimtais darbais beveik metus.

Kaip ir kodėl prasidėjo žaidimas su pažymėtomis apkaltos kortomis? Pasirodo, visiškai nereikšminga šalies piliečių gerovei istorija užvirė taip pat netyčia kaip prie mokyklos užkluptas rūkantis nepilnametis.

REKLAMA
REKLAMA

Tą dieną, kai Seimo Linas sąmoningai sėmėsi Rytų filosofijos Tailando iškrypėlių baruose, Seimo Aleksandras kolegiškai dirbo už jį.

Lino Karaliaus kaimynas plenarinių posėdžių salėje Dailis Barakauskas pastebėjo, kad nežinia kur esantis L.Karalius... balsuoja.

Kaimynas ėmė triukšmauti. Kreipėsi į posėdžio pirmininką Raimondą Šukį. Šis negirdėjo balso iš kitos frakcijos, todėl pasiūlė prieiti prie šoninio mikrofono.

Vėliau L.Karalius ir toliau “balsavo". Kaimynas vėl garsiai šūktelėjo. Posėdžio pirmininkas parodė į šoninį mikrofoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Barakauskas prabilo: valdantieji jau uzurpavo elektroninę balsavimo sistemą.

Apkalta užgimė būtent taip – kalbomis apie sąmoningą kompiuterių gedimą. Ir jokios politikos, jokio politikavimo, kaip garsiai šaukiama Seime kam nors įkliuvus girtam prie vairo ar už darbui skirtus pinigus išsinuomojus prabangų limuziną.

L.Karaliaus ir A.Sacharuko individualios veiklos įmonėlė aptikta iš nuobodulio. Kaimyno nuobodulį prasklaidė šokis su balsavimo kortelėmis. Lempučių mirgėjimas. Visų taip mėgstamu skydu – “politiniu susidorojimu" – net nekvepėjo.

REKLAMA

Tačiau apkaltos šešėlyje parlamentarai vienas kitam į ausį dar mėgsta pašnabždėti, kad pernai Seimo Aleksandro stiliumi buvo priimtas ir dabartinis Lietuvos biudžetas. Esą išvykusiųjų savo reikalais laisvo mandato šeimininkų balsavimo korteles turėjo pasilikę už lankomumą atsakingi konservatoriai. Nes priimant biudžetą yra svarbus kiekvienas taškas. Apkalta tai nepakvipo.

Julius GIRDVAINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų