REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumažintų motinystės išmokų, apkarpytų pensijų ir piliečių nuosavybės apsaugos klausimai – Konstitucinio Teismo (KT) darbotvarkėje.

REKLAMA
REKLAMA

Laukia mamos

KT turėtų atsakyti pareiškėjams, ar „sumažinus jau paskirtą išmoką yra pažeidžiami asmenų, auginančių vaikus, teisėti lūkesčiai“. Pareiškėjas – Vilniaus apygardos administracinis teismas – prašo ištirti Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo nuostatas.

REKLAMA

Čia taip pat nurodoma, kad net ir ypatingai sunkiais valstybei atvejais gali būti nevalia taikyti tokių apribojimų ir turi būti privaloma paisyti konstitucingumo principų. Prie šio nagrinėjamo klausimo teisme laukia dar per dvidešimt prašymų dėl tų pačių Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo teisėtumo.

Pensijos ir nuosavybė

Konstitucinis teismas šiandien taip pat priėmė nagrinėti Panevėžio apygardos administracinio teismo paklausimą, ar Vyriausybė nepažeidė Konstitucijos, suskirstydama į grupes asmenis, negavusius pensijos bei nustačiusi jiems pensijų grąžinimo terminus.

REKLAMA
REKLAMA

Tas pats Panevėžio teismas prašo išaiškinti, kaip turėtų būti atkuriama nuosavybės teisė neseniai pilietybės netekusiems asmenims.

Konstitucinio Tesimo atstovė spaudai Ramunė Sakalauskaitė portalui balsas.lt nesiėmė prognozuoti, kiek užtruks ir kokia eile bus svarstomi pateikti nagrinėti prašymai. „Būna, kad kai kuriuos apjungia ir tuomet būna greičiau, bet dabar dar anksti kalbėti“ - sakė R. Sakalauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų