REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos avialinijų „Qantas“ keleivinis lėktuvas buvo priverstas grįžti į Pietų Afrikos Respublikos (PAR) oro uostą Johanesburge po to, kai susidūrė su paukščių pulku, praneša „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Boeing-747, kuriuo skrido 171 keleivis, vyko į Sidnėjų, praneša „RIA Novosti“.

Quantas atstovas paaiškino, kad dėl susidūrimo buvo pažeistas vienas iš variklių.

„Pilotas sekė instrukcijas ir atjungė variklį Nr. 2, tačiau tai nekėlė jokio pavojaus“, – naujienų agentūra cituoja šaltinį, kuris pridūrė, kad lėktuvo skrydis bus užlaikytas ne mažiau nei parai, kad kompanija spėtų transportuoti į Johanesburgą variklio taisymui būtinas detales.

REKLAMA

PAR įvykęs incidentas su lėktuvu jau penktasis„Qantas“ kompanijos orlaivių priverstinio tūpimo atvejis per pastarąsias dvi savaites. Pats reikšmingiausias iš jų įvyko lapkričio 4 dieną, kai vienas iš milžiniško lėktuvo Airbus A380 variklių sugedo ir sustojo ore. Orlaivis buvo sėkmingai nutupdytas Singapūre. Niekas iš 459 keleivių nenukentėjo.

Praėjus kelioms dienoms tos pačios kompanijos Boeing-747 įvykdė avarinį tūpimą Singapūro oro uoste dėl problemų su varikliais. Lėktuvu skrido 412 keleivių ir 19  įgulos narių.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 13 dieną dar vienas Boeing-747, priklausantis kompanijai „Qantas“, įvykdė neplanuotą tūpimą Australijos mieste Pert po to, kai pilotai viename iš variklių aptiko anomalinę vibraciją.

Šios savaitės pirmadienį Boeing-747, skridęs iš Buenos Aires, buvo priverstas grįžti į Sidnėjų dėl gedimų lėktuvo energijos tiekimo sistemoje.

Susiję straipsniai:

Orlaivio A380 variklio gedimo priežastis jau žinoma

Nauji defektai lėktuvų „Airbus 380“ varikliuose

Aviakatastrofos: persivystimas ar žmogiškasis faktorius?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų