REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepilnamečių gatvės teismas atvedė pas tikrą teisėją

Iš vagyste įtartų dviejų nepilnamečių smurtu reikalavę pinigų, smurtautojai dabar patys mokės sumuštiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Oi, kaip banalu – vieną 2008-ųjų žiemą buvo apvogtas senas vieno jaunuolio lengvasis automobilis, stovėjęs Viekšnių miestelio (Mažeikių r.) pakraštyje. Kažkoks nenaudėlis naktį išdaužė jo langą ir iš bagažinės nušvilpė garso stiprintuvą.

REKLAMA

Didmiestyje automobilio savininkas būtų nusispjovęs ir gal net nekvietęs policijos. Tačiau Viekšnių bažnytkaimyje, kur gyventojai vienas kitą pažįsta, netrukus pasklido kalbos, jog čia galėjo būti nagus prikišęs vietinis nepilnametis ilgapirštis Karolis Švelnys, pravarde Čiuinis, bei jo sėbras Laurynas Steponavičius, labiau žinomas kaip Kiškis.

Apvogtojo automobilio savininkas su draugais buvo įtariamuosius prirėmę prie sienos, bet Čiuinis su Kiškiu išsigynė ir net pagrasino, kad jei nebūsiantys palikti ramybėje, tai pasikviesią pažįstamus „bachūriukus“ iš Šiaulių ir visus gerai pamokysią.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas pamokyti – ekspromtu

Netrukus, 2008-ųjų kovo 22-osios vakarą, prie Viekšnių gyvenantis Gintaras Šukys su bičiuliais Ovidijum Šauliu bei Martynu Ukaniu važiavo aplankyti netoliese gyvenančių pažįstamų bendraamžių. Tuo metu Gintaras jau buvo pilnametis ir turėjo automobilį „Mitsubishi Galant“, kurį pats ir vairavo. Kartu važiavę Ovidijus su Martynu tada buvo sulaukę po 16 metų.

Riedėdami per Pakalupio kaimą jie pamatė gatve pėdinančius K. Švelnį su L. Steponavičiumi. Tiedu ramiai drožė prie parduotuvės pasitikti Kiškio motinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sustojusi trijulė nusprendė abu pamokyti dėl stiprintuvo vagystės, pareikalauti atlyginti padarytą skriaudą.

Pagrobė ir nusivežė

Be ilgų kalbų vaikinai žiebė į dantis K. Švelniui, nugriuvusį jį apspardė ir įmetė į automobilio bagažinę. Agresyviausiai elgęsis O. Šaulys vėliau pareigūnams teisinosi, kad jis K. Švelnį esą tik švelniai patempęs už striukės.

L. Steponavičiaus – gal dėl to, jog viską matydama klykė gatvėje besiblaškanti jo motina – trijulė iš pradžių nemušė, tik įsitempė į mašiną ir nurūko.

REKLAMA

Važiuojant Kiškis buvo apkumščiuotas, iš jo O. Šaulys su M. Ukariu reikalavo atlyginti žalą dėl stiprintuvo, kartu su Čiuiniu stiprintuvo savininkui sumokėti net 10 000 litų.

Nuvažiavę apie 3 kilometrus pagrobėjai Čiuinį su Kiškiu išmetė iš automobilio ir dar kartą paliepė skubiai kaupti tūkstančius. Tik toli nenuvažiavo, nes L. Steponavičiaus motina, kuriai matant įvyko sūnaus ir jo draugo pagrobimas, buvo jau iškvietusi policiją.

Prasidėjus policijos tyrimui, sumuštieji porino apie jokią stiprintuvo vagystę nieko nežiną. Užtai smulkiai pasakojo, kaip trijulė mušeikų juos pagrobė, vežė, mušė ir reikalavo net 10 000 litų.

REKLAMA

Į teismą – visi iki paskutinio

Nors ši jaunimo nesantaikos istorija labai panaši į savivalę ir chuliganizmą, kaltininkų trijulė nuteista už reketą. Tik nugalėtojų šioje istorijoje nėra.

Mažiausiai smurtavęs G. Šukys nuteistas kalėti pusantrų metų, nes nusikaltimo padarymo metu jau turėjo 18 metų. O. Šaulys su M. Ukaniu atsipirko lygtinėmis bausmėmis, nes užpuldami Čiuinį su Kiškiu buvo dar nepilnamečiai. Mušeikos tik įpareigoti naktimis būti namie, nemokamai atidirbti po keliasdešimt valandų.

Visi trys nuteistieji įpareigoti solidariai atlyginti nukentėjėliams Čiuiniui su Kiškiu patirtą moralinę žalą. K. Švelnys turėtų gauti 7000 litų, o L. Steponavičius – 5000 litų.

Tačiau ir abiem nukentėjėliams pirma teks išsiaiškinti su teisėsauga. Nes, pasak viekšniškių, L. Steponavičiui dabar yra iškelta baudžiamoji byla dėl chuliganizmo, o K. Švelnys už vagystę jau kali nepilnamečių kolonijoje...

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų