REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos gretas papildė Seimo Krikščionių partijos frakcijai atstovaujanti Donalda Meiželytė-Svilienė ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta antradienį Seimo priimtame nutarime.

Parlamentarai taip pat išbraukė iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudėties iš jos pasitraukusius Seimo narius Vytautą Kurpuvesą ir Dalią Teišerskytę.

REKLAMA

Lapkričio 10 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje atsisakė dalyvauti jos veikla nusivylusi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė D. Teišerskytė.

Apie pasitraukimą pareiškė ir opozicinės Krikščionių partijos frakcijos atstovas V. Kurpuvesas. Parlamentaras sakė paskutinį kartą dalyvaujantis šios komisijos posėdyje. Jo nuomone, komisija turi būti kitaip sudaroma, jos veikloje turėtų dalyvauti visuomeninių organizacijų atstovai, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas yra įteikęs Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei atsistatydinimo pareiškimą. Tačiau Seimo vadovė nežada kol kas teikti jo Seimui.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai D. Teišerskytė ir Erikas Tamašauskas užregistravo Seimo statuto pataisą, kuria Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narius siūloma skirti ne pagal parlamentinių frakcijų atstovavimo principą, bet pagal Seimo narių grupės siūlymus. Jei projektas būtų patvirtintas, penkiolikos Seimo narių grupė į komisiją galėtų siūlyti vieną kandidatą iš devynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų