REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžymi Vokietijos laidų vedėja ir publicistė Charlotte Roche, aktyviai kovojanti prieš atominę energiją, pasiūlė Vokietijos prezidentui Christianui Wulffui sandorį – permiegoti su ja, jei C. Wullfas atsisakys pasirašyti Angelos Merkel vyriausybės priimtą įstatymą dėl septyniolikos Vokietijos atominių elektrinių eksploatacijos termino pratęsimo.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistės teigimu, ji su savo vyru jau aptarė šį pasiūlymą, jis sutuoktinės iniciatyvai pritarė. Dabar, kaip pažymėjo laidų vedėja, beliko gauti pirmosios ledi – 37-ių Bettinos Wulff sutikimą. „Aš irgi turiu tatuiruotę“, - pareiškė Ch. Roche, apeliuodama į tatuiruotę, kurią ant dilbio yra pasidariusi prazidento žmona.

REKLAMA

Charlotte Roche tapo gerai žinoma po 2008 metais pasirodžiusio romano „Feuchtgebiete“ („Drėgnos vietos“), kurioje rašytoja smulkiai aprašo savo intymųjį gyvenimą ir seksualinę praktiką. Apie prezidento reakciją į Ch. Roche pasiūlymą kol kas nepranešama.

Vokietijos vyriausybės sprendimas dėl atominių elektrinių ekspoatacijos pratęsimo sukėlė daug diskusijų ir sulaukė aštrios opozicinių partijų kritikos, kurios grasina užblokuosiančios jį Bundestage. Remiantis naujuoju įstatymu, Atominių elektrinių, pastatytų iki 1980 metų, galiojimo laikas bus pratęstas aštuoneriems metams, o pastatytų po 1980 metų eksploatacijos terminas prasitęs keturiolikai metų. Tokiu atveju, paskutinis atominis reaktorius Vokietijos teritorijoje turėtų būti uždarytas 2035 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų