REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ krepšininkai savų sirgalių akivaizdoje šiandien pradės kovą Europos taurės turnyre. Pirmasis Antano Sireikos auklėtinių išbandymas – Juodkalnijos čempionas Podgoricos „Budučnost“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliečiai kol kas primena tik praėjusio sezono komandos šešėlį ir susiduria su rimtais sunkumais Baltijos (BBL) ir Lietuvos (LKL) krepšinio lygose. Anksčiau tik Lietuvos grandams nusileisdavusi ekipa šiemet dar neatrado tiesaus pergalių kelio. Visgi prieš pasirodymo Europos taurėje pradžią „Šiauliai“ nusiteikę kovingai.

REKLAMA

„Nerimo nejaučiame. Kaip gali žaisti, jei jį jauti. Eisime rungtyniauti ir kovosime dėl pergalės“, – apie akistatą su Podgoricos „Budučnost“ ekipa kalbėjo „Šiaulių“ kapitonas Mindaugas Žukauskas.

Labiausiai patyręs klubo žaidėjas ieškojo priežasčių, kodėl komandos rezultatai kol kas nėra tokie džiuginantys: „Komanda atsinaujino, todėl viskas yra kitaip. Kitokie ir rezultatai. Tiesiog pasikeitė kolektyvas, žaidimo braižas.“

REKLAMA
REKLAMA

Visgi M. Žukauskas nemano, kad šį sezoną „Šiauliai“ yra susilpnėję. „Palyginus su praėjusiu sezonu, nemanau, kad komanda yra susilpnėjusi. Tik tiek, kad pergalių mažiau“, – portalui Krepsinis.net teigė 35 metų 201 cm ūgio puolėjas.

„Klube – labai gera atmosfera. Žaidžiame, stengiamės ir visi norime laimėti“, - pridūrė veteranas. Kalbėdamas apie „Budučnost“ ekipą, M. Žukauskas išskyrė varžovų priekinę liniją.

„Priešininkai grindžia žaidimą aukštaūgiais, atakos sukasi aplink baudos aikštelę. Jei pavyks apsiginti prieš „Budučnost“ priekinę liniją, atsiras galimybių kontratakoms“, – apie žaidimo planą kalbėjo šiaulietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Budučnost“ marškinėlius vilki prieš dvejus metus „Šiaulių“ garbę gynęs Gintaras Kadžiulis. Ne paslaptis, kad užsienyje rungtyniaujantys lietuviai prieš savo tautiečius dažnai sužaidžia puikias rungtynes, bet vieno buvusių „Šiaulių“ lyderių M. Žukauskas neprisibijo.

„Mes jo nebijome. Esame paruošę jam keletą siurprizų. Be to, turime Darių Gvezdauską, kuris irgi gali užkurti jam pirtį“, – tvirtino M. Žukauskas.

Surėmę ginklus su juodkalniečiais, vėliau „Šiauliai“ C grupėje susigrums su Las Palmo „Gran Canaria“ (Ispanija) bei Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) klubais. A. Sireikos kariaunos tikslas – pasiekti kuo daugiau pergalių.

REKLAMA

„Pernai žaidėme gerai, rodėme gerus rezultatus vietiniame fronte, bet Europos taurėje pasiekėme tik vieną pergalę. Atrodytų, kad galime išsikelti tikslą bent pakartoti tokį rezultatą. Visgi, mano nuomone, mūsų tikslas yra pasiekti kuo daugiau pergalių. Kiek jų pasieksime, tiek“, – nedramatizavo M.Žukauskas.

Rungtynių pradžia – 19.10 val. Susitikimą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Donatas Urbonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų