REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra neatsižvelgė į Seimo pirmininkės Irenos Degutienės prašymą ir neperims kontrabandinio krovinio vagystės iš Pagėgių pasienio posto bylos tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra pirmadienį pareiškė pasitiki Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorais ir paliekanti jiems toliau vadovauti ikiteisminiam tyrimui dėl kontrabandinio krovinio vagystės.

REKLAMA

Seimo Pirmininkei priminus, kad panašus nusikaltimas buvo įvykdytas prieš trejus metus ir kad dar šių metų birželio mėnesį ji kreipėsi į generalinį prokurorą prašydama informuoti apie 2007-ųjų pabaigoje iš Pagėgių pasienio posto pavogtos kontrabandos bylos eigą, Generalinė prokuratūra suteikė informaciją apie Klaipėdos apygardos teismui perduotą baudžiamąją bylą dėl kontrabandinio krovinio vagystės iš Pagėgių pasienio posto sandėlio 2007 metų pabaigoje, apie vykstantį ikiteisminį tyrimą dėl šių metų vasarą Šilutės rajone įvykdyto ginkluoto pasieniečių užpuolimo ir sužeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkė pažymėjo, kad tokiais nusikaltimais kontrabandininkai meta atvirus iššūkius valstybei ir paprašė Generalinę prokuratūrą perimti jų tyrimą.

Kaip jau skelbta anksčiau, iš Panemunės kelio posto praėjusį antradienį pagrobtas vilkikas su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Pagrobtosios kontrabandinės cigaretės Panemunės kelio poste buvo sulaikytos spalio 25 d. Muitinės pareigūnams atlikus į postą atvykusio krovinio detalų patikrinimą, puspriekabėje tarp prekių (1000 dėžių su šokolado glazūra) buvo rasta 285 580 pakelių „Jing Ling“ ir „Sovereign“ cigarečių su Rusijos banderolėmis. Bendra kontrabandinio krovinio vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, - 1 mln. 870 tūkst. litų. Dėl stambios kontrabandos buvo iškelta baudžiamoji byla, pradėtas ikiteisminis tyrimas, vilkiko vairuotojas teismo nutartimi suimtas 3 mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muitinės departamento generalinio direktoriaus įsakymu sudaryta Muitinės departamento, Muitinės kriminalinės, Tarnybinių tyrimų tarnybų vadovų komisija šiuo metu Panemunėje aiškinasi įvykio aplinkybes. Pagėgių savivaldybės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės ir daiktinių įrodymų vagystės. Įvykio vietoje dirba Pagėgių policijos komisariato pareigūnai ir Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus tyrimo grupė.

Siekiant išsamiai atskleisti nusikalstamą veiką ir nustatyti galimas sąsajas tarp cigarečių pagrobimo bei jų kontrabandos, tyrimo grupės vadovu paskirtas Klaipėdos apygardos prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų