REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį posėdžiavusi Krikščionių partijos taryba siūlo antikrizinius veiksmus ir reikalauja pokyčių Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį išplėstiniame partijos tarybos posėdyje priimtoje rezoliucijoje „Dėl Vyriausybės neveiklumo ir antikrizinių veiksmų“ Krikščionių partija pateikė dešimt svarbiausių šalies vidaus politikos keitimo nuostatų.

REKLAMA

Pirmiausia reikalaujama atstatyti gyventojų pajamas ir skatinti vidaus vartojimą, laipsniškai mažinti PVM tarifą ir veiksmingai stabdyti klestinčią šešėlinę ekonomiką bei kontrabandą.

Krikščionių partija ragina atšaukti „embargą“ verslo kreditavimui, finansiniais svertais spaudžiant didžiuosius bankus nemažinti paskolų portfelio. Siūloma neapmokestinti investuojamų įmonės pajamų ir kitaip skatinti nacionalinio ir užsienio kapitalo investicijas į darbo vietas, taip pat atsisakyti beatodairiško ir brangaus valstybės skolinimosi, atstatant nepagrįstai kritusias šalies iždo įplaukas, ypač skatinant verslo struktūras mokesčius mokėti ir investuoti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliucijoje raginama slopinti vėl sparčiai plintančią korupciją ir biurokratiją, didinant ikiteisminių administracinių ginčų komisijos įgaliojimus.

Krikščionių partija nusprendė siekti aplinkos apsaugos ministro Gedimino Kazlausko ir ūkio ministro Dainiaus Kreivio pakeitimo, nes jie „stabdo ES remiamas Būsto renovavimo ir Smulkaus bei vidutinio verslo kreditavimo milijardines programas“.

Ši partija taip pat žada siekti Vyriausybės vadovo Andriaus Kubiliaus atsistatydinimo, nes jis, Krikščionių partijos nuomone, „akivaizdžiai nepajėgia vadovauti šalies administracijai ir koordinuoti antikrizinius ekonominius ir finansinius veiksmus“.

„Įgyvendinus pasiūlytas neatidėliotinas antikrizines priemones, Lietuvos ekonomikos ir finansų pamatai sustiprėtų per pusmetį, piliečiai vėl atgautų pasitikėjimą Lietuvos ateitimi“, – mano Krikščionių partijos lyderis, ekspremjeras Gediminas Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų