REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šaulių sąjunga nori tęsti 2008-aisiais pradėtą Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremoniją, tačiau pageidauja, kad ši ceremonija būtų įraukta į sąrašą švenčių, kurioms Kauno miesto savivaldybė skiria nuolatinį finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos šaulių sąjungos vadovai, susitikę su Kauno miesto savivaldybės meru Andriumi Kupčinsku, aptarė galimybes ir kitais metais tęsti Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonijas Krašto apsaugos ministerijai perduoto Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Taip pat kalbėta apie šiai organizacijai skirtų Panemunėje patalpų tvarkymą bei pilietinį ugdymą Kauno mokyklose.

REKLAMA

2008 metais buvo nuspręsta atgaivinti tarpukario tradicijas bei kiekvieną savaitgalį šiltuoju metu laiku Karo muziejaus sodelyje iškilmingai iškelti Vyčio kryžiaus ordino vėliavą. Pakelti šią vėliavą garbė suteikta Šaulių sąjungos veteranams, primena ELTA.

Šio ceremonialo dalyviai buvo aprengti autentiškomis Vyčio kryžiaus ordino spalvų uniformomis. Ceremoniją palankiai įvertino miestiečiai, todėl norima ją toliau tęsti, bet pinigų reikia paradinėms milinėms, pikėms, pirštinėms, šalikams. Garbingi veteranai, patys įsiūlę miestui savo ceremoniją, pageidauja ir transporto, ir dienpinigių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vado, vėliavos pakėlimo ceremonialo projekto vadovo Minvydo Mikalausko, norint puoselėti tradiciją reikia lėšų.

"Paskaičiavome, kad uniformoms pasiūti reikėtų 45 tūkstančių litų, transportui ir dienpinigiams - dar 30 tūkstančių litų", - teigė M. Mikalauskas.

Kauno meras A. Kupčinskas rekomendavo šauliams pateikti projektą savivaldybei, kad būtų galima jį apsvarstyti numatant kitų metų biudžetą. Meras taip pat paragino paieškoti būdų, kaip sumažinti projekto išlaidas, tačiau užtikrino, kad savivaldybė finansiškai padės tęsti vėliavos pakėlimo ceremonijos tradicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė Lietuvos šaulių sąjungos vadas Antanas Plieskis, šauliai savo ruožtu norėtų, kad renginys patektų į nuolat finansuojamų švenčių sąrašą.

Susitikime taip pat kalbėta apie Lietuvos šaulių sąjungai perduotas patalpas Kaune, Vaidilos gatvėje. Šauliai norėtų jomis teisėtai naudotis ilgesnį laiką ir kad patalpos nebūtų privatizuojamos. Mero paaiškinimu, patalpas panaudos sutartimis būtų galima šauliams perduoti 10 ar 20 metų, jei Lietuvos šaulių sąjunga rastų galimybių jas sutvarkyti. Šiuo klausimu šauliai tarsis su Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos šaulių sąjungos vadas A. Plieskis taip pat kalbėjo apie siekius Kauno mokyklose plėsti pilietinio ugdymo užsiėmimus, pritraukti į sąjungą daugiau vaikų. Šaulių sąjungai pasiūlyta parengti apsilankymų mokyklose tvarkaraštį ir renginių scenarijuje išdėstyti, ką konkrečiai šauliai numato su moksleiviais nuveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų