REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvūnų globėjai piktinasi, kad žmonės jau engia ne tik šunis ir kates, bet ir plėšriuosius paukščius.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai priklydėliai uždaromi į nelaisvę, nors be leidimų laikyti juos draudžiama, praneša LTV laida „Šiandien“.

REKLAMA

Kaunietė pasakoja, kad vištvanagį rado savo namo verandoje – jis taikėsi į šuniui padė

tus kaulus. Tris dienas paukštį globojusi moteris jį maitino faršu. Kaunietė sako, kad priklydėlį mielai laikytų namuose, juolab kad su kitais augintiniais sparnuotis nesipeša.

„Jis jiems parodė paukščių karatė. Su koja kaip davė šuneliui, tai visi paskui ramiai sėdėjo“, – pasakojo Emilija Jonava.

Paukštį apžiūrėjęs veterinaras sako, kad šis vištvanagis gamtoje dabar jau negalėtų gyventi. Nors jis sveikas, tačiau buvę šeimininkai pakirpo sparnus ir nagus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nagai buvo pakirpti tam, kad jis nesužalotų, turbūt, to tariamo šeimininko, o sparnai pakirpti, kad jis neišskristų į laisvę. Jis buvo laikomas per prievartą, neaišku, kokiais tikslais“, – teigė veterinaras Giedrius Survila.

Anot gyvūnų globėjų, kurie paėmė prižiūrėti paukštį, taip nuskriaustų sparnuočių vis daugėja. Kodėl žmonės plėšriuosius paukščius laiko namuose, esą galima tik spėlioti – galbūt tiesiog nori pasipuikuoti.

„Šiuo metu tenka pastebėti, kad būtent tokie plėšrieji paukščiai – paukštvanagiai, sakalai – galbūt kurie yra pritaikomi medžioklėje, jie yra dažniau traumuojami“, – teigia Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Gyvūnų globos tarnybos vadovė prašo pranešti apie neteisėtai auginamus laukinius paukščius ar gyvūnus, kuriems laikyti būtini leidimai.

Jūratė Anilionytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų