REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausia Lietuvos klasikinių sportinių šokių atstovė Edita Daniūtė-Vasiliauskienė mėgaujasi iš naujo atrastu šokio džiaugsmu ir nauju tikslu – iškovoti pasaulio profesionalų čempionato aukso medalį.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš metus į porą su daugkartiniu mėgėjų ir profesionalų pasaulio čempionu Mirko Gozzoli stojusi E. Daniūtė nepasigailėjo. Italijai atstovaujanti pora iš karto atsidūrė elito viršūnėje, o praėjusią savaitę į savo trofėjų lentyną padėjo pirmąjį titulą – Europos profesionalų klasikinių sportinių šokių čempionato nugalėtojų vardą.

REKLAMA

„Labai džiaugiuosi, nes šio titulo dar neturėjau. Negalvojau, kad Bulgarijoje taip gerai suorganizuos Europos čempionatą. 3000 vietų salė buvo pilnutėlė“, – „Balsas.lt Savaitė“ pasakojo 31 metų E. Daniūtė. Anot jos, šokti sekėsi gerai, o rimtos konkurencijos nebuvo: „Už visus šokius gavome visas pirmas vietas.“

– Šiais metais pasaulio čempionate buvote antri, o Europos – pirmi. Kokius iššūkius šokių aikštelėje sau dar keliate?

REKLAMA
REKLAMA

– Noriu tapti profesionalų pasaulio čempione. Šiais metais to padaryti nepavyko, o pergalę antrus metus iš eilės šventė buvęs mano partneris Arūnas Bižokas su JAV pilietybę turinčia Katiuša Demidova. Tai tikrai stiprūs konkurentai. Mes laimėjome tik vieną šokį. Iš tikrųjų, kai tie šokio technikos skirtumai nėra dideli daug ką mūsų sporte lemia simpatijos. A. Bižoko ir K. Demidovos šokis – klasikinis, tradicinis, o mūsų – originalesnis, greitesnis. Daug kas priklauso nuo teisėjų, kas kam labiau patinka.

– Su M. Gozzoli šokate jau metus. Ar nekyla kokių nors nesutarimų tarp italo ir lietuvės?

– Kol kas viskas tinka ir patinka. Su Arūnu poroje truputį kankinomės, nes mūsų ūgiai neatitiko. Arūnas man buvo per aukštas. Iš tikrųjų, manau, kad dabar tiek aš, tiek Arūnas esame labai patenkinti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip galėtumėte apibūdinti savo šokių partnerį Mirko?

– Jis keturis kartus tapo pasaulio čempionu. Atrodė, kad jo laikas jau praėjo ir jis turėjo pasitraukti, todėl žmonės nesuprato, kodėl jis grįžo. O tai jis padarė todėl, kad myli šokį. Aišku, jam sunku kovoti vėl dėl to paties titulo, kurį jau buvo laimėjęs. Mirko laimingas ir patenkintas mūsų šokimu. Kaip šokėjas jis nuostabus partneris. Neturėjome jokių asmeninių problemų, santykiai grynai profesionalūs, todėl viskas einasi lengvai.

– Kokia jūsų kasdienybė?

– Neturiu aš tos kasdienybės (juokiasi). Lietuvoje – vaiką vedu į darželį, o tuomet važiuoju į salę dirbti. O užsienyje arba dirbu salėje, arba treniruojuosi su Mirko. Kartais treniruojamės Italijoje, kartais Japonijoje, Londone, kur papuola. Kartais jis atvažiuoja į Lietuvą. Savaitgaliais dažniausiai būna parodomasis šou arba varžybos.

REKLAMA

– Kai šokote su A. Bižoku, mėgstamiausi šokiai buvo lėtas valsas, fokstrotas, Vienos valsas. Ar nuo to laiko kas nors pasikeitė?

– Lietuviai nėra labai temperamentingi, todėl kai šokau su Arūnu, silpniausias šokis buvo tango. Dabar atvirkščiai – tango – stipriausias šokis. Iš tikrųjų mėgstamiausias šokis tas, kurį sekasi šokti. Tuomet jautiesi užtikrintai. Net ir nelabai svarbu, koks tas šokis mėgstamiausias. Svarbiausia – laimėti.

– Jūsų gyvenimo tempas – pašėlęs: kelionės, treniruotės, pamokos, varžybos, šeima (su vyru Mindaugu augina dukrą Evitą), teisėjavimas televizijos projekte „Šok su manimi“... Kaip viską pakeliate?

REKLAMA

– Tai va... Prieš Europos čempionatą likus savaitei Kaune gydytojai mane grubiai tariant „gaivino“. Viskas prasidėjo nuo akių uždegimo, pūliuojančios anginos. Organizmas buvo tiek nusilpęs, kad net nekovojo – nekilo temperatūra. Visą savaitę man leido antibiotikus, prijungė prie lašelinės...

– Negalvojate mažinti krūvius?

– Šį sezoną tikrai užbaigsiu, o dar taip toli į priekį nežiūriu. Žinote, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi.

– Nesigailite, kad grįžote į profesionalų sportą?

– Tikrai ne. Kartais žmogus padaro gerų, kartais blogų sprendimų. Šitas buvo tikrai labai geras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Atsiranda žmonių, kurie neigiamai atsiliepia apie šokėjus, besivaržančius po kitos valstybės vėliava. Tarp tokių esate ir jūs, ir A. Bižokas, atstovaujantis JAV. Ką jiems atsakytumėt?

– Su malonumu šokčiau už Lietuvą, tik tokio lygio partnerio daugiau nebuvo. Šokiai – porinis sportas, reikia derintis. Juokinga, kai pasaulio čempionate ant prizininkų pakylos stovėjome aš su Mirko ir Arūnas su K. Demidova. Du lietuviai, o vienas traukia JAV himną, kitas – Italijos (juokiasi)...

– Su buvusiu ilgamečiu savo šokių partneriu Arūnu susitaikėte?

– Visos nuoskaudos praėjo, susitaikėme, tačiau šokių aikštėje visuomet yra noras nugalėti.

REKLAMA

TIK FAKTAI

E. Daniūtė su A. Bižoku poroje šoko 16 metų ir tapo daugkartiniais Lietuvos, Europos ir pasaulio mėgėjų čempionais. Edita po motinystės atostogų 6 mėnesius šoko su italu Angelo Madonia, kol galiausiai sėkmingai stojo į porą su kitu italu M. Gozzoli.

M. Gozzoli ir E. Daniūtės duetas pasaulio čempionate užėmė antrą vietą, nusileidę tik JAV atstovaujantiems A. Bižokui ir K. Demidovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų