REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kalba, užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis tyli. Ir teisingai daro.

REKLAMA
REKLAMA

Antai eksministras Vygaudas Ušackas komentavo. Ir kur jis dabar?

Pasak „Reuters“, mūsų prezidentė kalbėjo taip:

„A.Lukašenka yra ekonominio ir politinio stabilumo Baltarusijoje ir jos nepriklausomybės garantas. Mes nenorėtume, kad mūsų kaimynė būtų antra Rusija“.

REKLAMA

„Opozicija nėra rimta ir neturi jokių šansų jokiuose rinkimuose. A.Lukašenka galėtų laimėti 99 proc., bet laimės tik 75 proc., kad įtiktų ES“.

Pirmoji pacituota prezidentės mintis yra smegenims plauti skirta oficiali Minsko klišė, kurią lietuvių žurnalistams bei diplomatams kartoja Lukašenkos propagandonai. Kitas klausimas, ar klišė atitinka geopolitines realijas? Manyčiau, kad taip.

Antrasis prezidentės teiginys yra paties A. Lukašenkos mintis, kurią jis būtuoju laiku išsakė po ankstesnių prezidento rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi mūsų prezidentė pati tapo Minsko propagandone. Nieko nuostabaus – juk valstybių vadovai retai kalba, ką patys sugalvoja. Kalbas, kalbeles, frazes ir replikas jiems parašo kiti. Vadovo asmens lieka nedaug. Tomas Čyvas mano, kad mūsų prezidentės atveju tas „nedaug“ yra pavydas.

Amerikoje apdovanota už glamūrą, gebėjimą apžavėti, Grybauskaitė pati yra Lukašenkos apžavėta. Jis mina jai ant kulnų ir su savo norais visus mokyti.

Kažin, kuris iš prigimtinių pedagogų pirmas pradės skaityti paskaitas Amerikos universitetuose apie savo šalių neįkainojamą patirtį: Grybauskaitė ar Lukašenka?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar jų meilios rungtynės dėl pasaulio dėmesio neprives prie to, kad atsiras magnolijos ir bulvės hibridas?

Įdomu, kieno genai dominuos?

Deja, Lukašenka pranoksta Grybauskaitę galimybėmis pamokyti visą pasaulį. Toliau pateikiu trumpą animacinį filmą, kuriame Lukašenka siūlo Obamai tapti Bulvių Valdovu ir valdyti planetą.

Lukašenka ir Obama kalba kiekvienas su savo akcentu, tačiau, deja, nelietuviškai.

Grybauskaitė filmuko atsklandoje pavaizduota kaip brunetė.

Tačiau ekonomika su tikromis bulvėmis ne mažiau įdomi už pieštas fantazijas.

Baltarusija kitaip nei Lietuva galėtų tapti Rytų Europos finansiniu centru. Baltarusija sėkmingiau nei JAV devalvuoja nacionalinę valiutą.

Ar Baltarusija paskolintų JAV? Kodėl gi ne?

REKLAMA

Buvęs JAV Federalinės rezervų sistemos vadovas Alanas Greenspanas maždaug prieš pusanantrų metų siūlė laikinai nacionalizuoti Amerikos bankus, kurie patiria sunkumų. Obama iš dalies taip ir padarė.

Žinovai teigia, kad JAV vejasi Baltarusiją pagal valstybinio sektoriaus dalį ūkyje. Yra manančių, kad Amerika nemoka tvarkytis su valstybine nuosavybe, o Baltarusija atseit moka.

Toliau pateikiu vaizdo įrašą, kuriame kalba Rusijos ekonomistas Michailas Chazinas (tinklažmogis khazin).

Anot jo, Amerikoje valstybė perėmė didesniąją dalį bankų, Anglijoje – beveik visus (kas kur nacionalizuota, nurodyta kad ir čia). Todėl anksčiau ar vėliau į Baltarusiją patrauks „kapitalistinių“ šalių ekspertai, kad pasisemtų patirties.

(„Kapitalizmą“ spraudžiu į kabutes, kadangi pasimečiau teorijoje – ar galima JAV laikyti kapitalistine valstybe, jeigu virš pusės bendrojo vidaus produkto tenai pagamina valstybinis sektorius?)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų