REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vilniaus mero posto 2007-ųjų balandį nuverstas Liberalų ir centro sąjungos buvęs lyderis Artūras Zuokas vėl braunasi į šias pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomieji

Visuomeninį judėjimą „Taip“ įsteigęs A. Zuokas oficialiai patvirtino, kad vėl sieks Vilniaus mero posto. „Kelsiu kandidatūrą į Vilniaus tarybą. Su manimi bus dar 60 nepriklausomų kandidatų“, –  sakė politikas portalui „Balsas.lt“.

REKLAMA

Paklaustas, ar tarp šių nepriklausomųjų yra ir buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus, politikas atsakė neigiamai: „Tokio žmogaus nėra.“

Spaudos konferencijoje A Zuokas dalino pažadus. ,,Nereikia gaišti laiko naujoms vizijoms ir strategijoms, tereikia tęsti Vilniaus miesto tarybos ir vilniečių parengtą bei 2002 patvirtintą  miesto strategiją.  Vilnius turi būti moderniausias Vidurio ir Rytų Europos miestas. Regiono, kuriame gyvena 16 milijonų gyventojų, tarptautinis verslo, mokslo ir kultūros centras. Būtent tiek gyventojų gyvena  300 kilometrų spinduliu aplink Vilnių. Pagal galiojantį Vilniaus miesto  strateginį planą sostinėje nedarbas neturi viršyti 4 proc., o mėnesio vidutinis atlygimas turi pasiekti 6400 lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip Vilniaus merą mane mato daugiau nei trečdalis sostinės gyventojų ir jie už mane balsuotų tiesioginiuose mero rinkimuose, tačiau partijos nesuteikė žmonėms tokios galimybės, todėl ateinančiuose rinkimuose kandidatuosiu kaip nepartinis ir nepriklausomas kandidatas“, - aiškino A.Zuokas.

 

Gaila vilniečių

Kito visuomeninio judėjimo – Tautos ateities forumo lyderis Algimantas Matulevičius portalui „Balsas.lt“ sakė nesąs nustebęs dėl A. Zuoko planų. „Matyt, ir „Rubiconas“ deda daug pastangų, kad jį sugrąžintų, pinigai skiriami dideli. Po centuką nuo šilumos ir kampanija bus aprūpinta“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Matulevičius tvirtino, kad jam gaila vilniečių. „A. Zuokas, Viktoras Uspaskichas, M. Laurinkus ir panašiai. Vienas teistas, du su bylomis. Vilniečiai tampa visų tų žaidimų įkaitais, o tam pasitarnauja rinkimų sistema, kur dar labiau viskas sujaukta įtraukiant, neva, nepriklausomus kandidatus, užuot sudarius normalias vienmandates apygardas“, – sakė jis.

Titulai

2005 metų gruodžio 1 dieną Seimo laikinoji tyrimo komisija, tyrusi galimus faktus apie korupciją Vilniaus savivaldybėje paskelbė išvadas. Ten padaryta prielaida, kad Vilniaus meras „juodojoje buhalterijoje“ bei telefoniniuose pokalbiuose minimas „abonentas“, teikęs paslaugas „Rubicon group“, yra būtent A. Zuokas. Šis šoko bylinėtis, bet nieko nepešė, tad „Abonento“ titulas jį lydi nuolat.

REKLAMA

Dar viena politiko nešiojamo bagažo dalis – teistumas. 2008 metų kovo 20 dieną A. Zuokas pripažintas kaltu dėl bandymo paveikti buvusį sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą, kad šis balsuotų už A. Zuoko kandidatūrą į mero postą. V. Drėma, kaip rašoma nutartyje, nesuprato, kad yra veikiamas. A. Zuokui tąkart skirta 13 tūkst. litų bauda. Tokios pačios bausmės skirtos ir bendrininkavusiems verslininkams.

Dabar A. Zuokas yra visuomeninio judėjimo „TAIP“ lyderis ir savo svetainėje rašo: „Atėjo laikas, kada reikia sau ir visiems prisipažinti, kad Lietuvai reikia ne skundų ar skandalų šlovinimo ir populiarinimo, ne parodomųjų vyriausybės kovų su menamais „priešais“, bet pozityvios visuomeninės programos ir svarbiausia veiksmų. Todėl siūlau mąstyti ir sakyti „TAIP“.

REKLAMA

Komanda

A. Zuokas į politiką atsiveda senus bendražygius. Jo komandoje Algimantas Vakarinas, Vilniaus miesto tarybos narys nuo 2000 m., buvęs Vilniaus miesto mero pavaduotojas, buvęs LR Vidaus reikalų ministerijos viceministras, Daina Urbanavičienė, projekto „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ programų, tokių kaip festivalis „Tebūnie naktis“, „Gatvės muzikos diena“ organizatorė, Edgaras Stanišauskas, visuomenininkas, Evaldas Kubilius, Režisierius ir verslininkas, Gediminas Daubaras, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Vilniaus tarybos pirmininkas, Vilniaus miesto tarybos narys nuo 2009 m., Gražina Kačergytė, buvusi Skautų organizacijos vadovė, Grėtė Švėgždaitė, Lietuvos liberalaus jaunimo valdybos narė, buvusi Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Prezidentė, buvusi Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) valdybos narė, Jurgis Vanagas, VGTU profesorius, Jūratė Stauskaitė, Vaikų ir jaunimo dailės galerijos vadovė, Kęstutis Nėnius, Vilniaus m. tarybos narys nuo 2003 m. ir kiti asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų