REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau greitai škotai turės brangiau mokėti už alų, vyną ir kitus alkoholinius gėrimus, nes Škotijos parlamento nariai pritarė vyriausybės pasiūlytiems planams, kurie užbaigia alkoholinių gėrimų akcijų erą, rašo laikraštis „The Herald“.Nepilnamečiams taip pat bus sunkiau susipirkti svaigalų. Be to, licencijas prekiauti alkoholiu išduodančios institucijos galės keisti jau išduotų licencijų sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Škotijos sveikatos reikalų sekretorė Nicola Surgeon nesugebėjo įtikinti opozicinių partijų paremti pasiūlymus dėl minimalių alkoholinių gėrimų kainų, pagrindinės įstatymo projekto nuostatos išliko ir po keturias valandas trukusių debatų parlamentarai vienbalsiai pritarė Alkoholio įstatymui.

REKLAMA

N. Serdžen pabrėžė, kad nors priimtasis variantas nėra toks griežtas, kaip ji norėtų, vis dėlto tai „svarbus žingsnis keičiant Škotijos santykius su alkoholiu.“

Šiam įstatymui įsigaliojus pirkėjai parduotuvėse pirmiausia pastebės, kad dingo pasiūlymai „du už vieno kainą“, nebebus ir didelių nuolaidų perkant alaus pakuotes.

Tačiau parlamentarai atmetė pasiūlymą uždrausti akcijas, kai alkoholinių gėrimų pigiau galima nusipirkti kavinėje, pavyzdžiui, užsisakant karštą patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų