REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyni iš dešimties samdomųjų darbuotojų neturi galimybės pasirinkti patogaus darbo laiko grafiko.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamentas 2010 m. antrąjį ketvirtį atliko karjeros ir šeimos derinimo statistinį tyrimą. Tyrimo rezultatai leido įvertinti 15–64 metų amžiaus gyventojų galimybes derinti karjerą ir šeimos gyvenimą: galimybes pasirinkti darbo laiko grafiką, pasiimti laisvų dienų dėl šeiminių priežasčių, dirbti trumpiau, kad būtų galima prižiūrėti vaikus ar sergančius, neįgalius, pagyvenusius giminaičius arba draugus, kuriems reikalinga priežiūra, naudotis vaikų ir kitų asmenų priežiūros paslaugomis ir kt.

REKLAMA

Tyrimo vertinimais, devyni iš dešimties (87,6 proc.) 15–64 metų amžiaus samdomųjų darbuotojų dirbo pagal darbdavio nustatytas darbo dienos pradžios ir pabaigos valandas arba nepastovias darbo valandas be teisės pasirinkti tinkamesnį darbo laiko grafiką.

12,9 proc. apklaustųjų teigė turintys galimybę organizuoti savo darbo laiką taip, kad galėtų pasiimti laisvų dienų dėl šeiminių priežasčių, nenaudodamas atostogų. Daugiau nei pusė (51,3 proc.) pasiimti laisvų dienų dėl šeiminių priežasčių galėjo palyginti retai, daugiau nei trečdalis (35,8 proc.) – neturėjo galimybės pasiimti laisvų dienų dėl šeiminių priežasčių, nenaudodami atostogų.

Tyrimo duomenimis, vyrai dažniau nei moterys negalėjo pasiimti laisvų dienų dėl šeiminių priežasčių (atitinkamai 37,6 ir 34,4 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų