REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be pateisinamos priežasties Seimo plenarinius posėdžius praleidęs Seimo narys Linas Karalius pripažįsta pasielgęs neatsakingai ir gailisi dėl to.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesitikėjau, kad būsiu teisiamas ir dar tokiu lygiu. Tikrai gailiuosi, kad savo veiksmais pažeidžiau statutines normas.(...) Ateityje nepasikartos tokie pažeidimai, jeigu Seimas suteiks man antrą šansą", – iš Seimo tribūnos žadėjo L. Karalius.

REKLAMA

Jis kvietė kolegas balsuoti pagal savo sąžinę. „Labai tikiuosi, kad Jūs suteiksite ir man, ir mano kolegai Aleksandrui Sacharukui antrą šansą, ir mes turėsime galimybę įrodyti, kad esame verti tarnauti Lietuvai", – sakė L. Karalius.

Seimo posėdyje jam atstovavęs advokatas Saulius Žentelis tikino, kad Vakarų šalyse už tokį nusižengimą taip griežtai nebaudžiama.

Seimas dėl nutarimų projektų, kuriuose siūloma panaikinti šiurkščiai Konstituciją pažeidusių A. Sacharuko ir L. Karaliaus Seimo narių mandatus, balsuos slaptai.

Seimo narius, šiurkščiai pažeidusius Konstituciją arba sulaužiusius priesaiką, Seimas gali pašalinti iš užimamų pareigų ar panaikinti Seimo nario mandatą 3/5 visų narių balsų dauguma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų