REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garbaus amžiaus žmonių siaubu tampa plėšikaujantys dvikojai žvėrys.  Šiaulių rajono Drąsučių gyvenvietėje savo namuose iki sąmonės netekimo sumušti ir apiplėšti sutuoktiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių rajone užpuolikų aukomis tapę 95 m.  Fortūnatas M.  ir senolio žmona 88 m.  Jadvyga M. trečiadienį tebebuvo gydomi reanimacijoje, jų būklė itin sunki.  Skriaudikai kol kas nerasti.

REKLAMA

Įtarimų sukėlė šviesa

Įtarimų, kad Fortūnato ir Jadvygos M. namuose galėjo nutikti nelaimė, kaimynams antradienio popietę sukėlė dienos metu senolių name tebedeganti šviesa.

Vienas kaimynų užsuko pas senukus įsitikinti, ar jiems kas nors nenutiko, ir išvydo kraupų vaizdą. Žiauriai sumušti ir išrengti šeimininkai be sąmonės gulėjo kraujo klanuose. Vyras rastas lovoje, jo žmona – ant betoninių grindų.

Senolių namai buvo apversti kaip po karo:  sofos išdraskytos, pagalvės supjaustytos, išverstos spintelės ir stalčiai, daiktai išmėtyti.

REKLAMA
REKLAMA

Komos ištikti nelaimingieji skubiai buvo išvežti į Šiaulių ligoninę ir paguldyti į chirurginės reanimacijos skyrių.  Nukentėjusiesiems diagnozuoti daugybiniai kaulų lūžimai ir kūno atšalimas.

Pasigviešė pensijas

Tikėtina, kad sumušti senukai buvo rasti praėjus daugiau nei pusei paros nuo nusikaltimo, – plėšikai į garbaus amžiaus poros namus greičiausiai įsibrovė pirmadienio vakare.

Nukentėjusių senolių dukterėčia 53 m. Jovita Pugalskienė „Respublikai" pasakojo, kad gerai su aplinkiniais sutardavę giminaičiai buvo linkę visiems padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kas neturėdavo duonos ar pinigų, visada ateidavo, visada gaudavo", – prisiminė J.Pugalskienė.

Geraširdžiai senoliai saugodavosi piktų žmonių, nakčiai užsirakindavo duris.  Lemtingą vakarą to padaryti, matyt, nespėjo.

Plėšikų grobiu tapo senolių pensijos, kurias sutuoktiniai buvo neseniai gavę.  Tikėtina, kad nusikaltėliai iš senukų atėmė apie 1 tūkst. litų.  Dvikojai žvėrys prigriebė ir namuose rastus įvairius alkoholinius gėrimus. Išsinešdindami iš sodybos plėšikai į namo kampą nusivalė kruvinas rankas.

REKLAMA

Nujautė nelaimę

Artimųjų teigimu, tvarkingai gyvenę ir namų ruošos darbus patys dar pajėgdavę nudirbti senoliai neseniai buvo susikivirčiję su metalą renkančiais vyrais.  Senoliai atėjūnams neleido pasiimti jų sodyboje sukrauto sūnui priklausančio metalo ir dėl to sulaukė grasinimų.  Apie iškilusią grėsmę pora prasitarė ir artimiesiems: pasiskundė, kad juos kas nors gali nužudyti ar apiplėšti.

„Niekada iš jų panašių kalbų niekam nėra tekę girdėti, – pasakojo „Respublikai" nukentėjusiųjų dukterėčia J.Pugalskienė. – O dabar netgi nurodė, kur šarvoti ir kur palaidoti. Tarsi nujautė artėjančią nelaimę".

REKLAMA

Vietos gyventojai prisiminė prieš kelias dienas netoli senolių namų pastebėję anksčiau už žmogžudystes ir kitus nusikaltimus teistą vyrą.  Ar jis gali būti susijęs su nusikaltimu, kol kas nežinia. „Iš toli tikrai čia niekas negalėjo ateiti", – svarstė J.Pugalskienė.

Įvairias versijas tikrinantys Šiaulių rajono teisėsaugininkai kol kas neįvardija, kuri iš tiriamų versijų gali būti realiausi.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų