REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį paskelbtas Energetikos ministerijos nurodymas „Vilniaus energijai" taikyti senąjį karšto vandens tiekimo grafiką – namuose palaikyti 50 laipsnių vandens temperatūrą tiek dienos, tiek nakties metu, sukėlė gyventojų pasipiktinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos daugiabučių namų savininkų bendrijų federacijai atstovaujantis jos direktorius Juozas Antanaitis paragino energetikos ministrą Arvydą Sekmoką nešvaistyti lėšų aukštos karšto vandens temperatūros palaikymui naktį ir ragino leisti gyventojams sutaupyti.

REKLAMA

„Daugiau nei 200 Vilniaus daugiabučių jau daugybę metų naktimis palaiko 40 laipsnių karšto vandens temperatūrinį grafiką ir džiaugiasi mažesniais mokesčiais. Paskaičiuota, kad ši praktika leidžia sumažinti name suvartojamos šilumos kiekį ir kiekvienam butui vidutiniškai sutaupyti iki 300 litų šildymo sezono metu", – teigė J. Antanaitis.

Nuo lapkričio 2 d. „Vilniaus energija" karšto vandens temperatūrą nakties metu, nuo 24 iki 5 val., buvo sumažinusi iki 40 laipsnių.

ELTA primena, jog trečiadienį Energetikos ministerijoje vykusiame pasitarime buvo konstatuota, kad "Vilniaus energija" savo sprendimo, pagal kurį gyventojams tam tikromis valandomis buvo tiekiamas žemesnės temperatūros vanduo, nederino su Valstybine energetikos inspekcija ir kitomis institucijomis. Šiam sprendimui prieštarauja higienistai. Taip pat buvo visiškai neaišku, kaip gyventojai galės neva sutaupyti, nes už žemesnės temperatūros vandenį turės mokėti tiek pat, kiek už higienos normas atitinkantį karštą vandenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų