REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

30 tūkst. žmonių Londone protestavo prieš valdžios planus apkarpyti aukštųjų mokyklų finansavimą ir gerokai padidinti mokestį už studijas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie protestuojančių studentų prisidėjo ir dėstytojai, praneša BBC.

Per demonstraciją neišvengta smurtinių susirėmimų. Maždaug 20 studentų trečiadienį įsibrovė į Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono partijos biurą, praneša naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Į vidų patekę protestuotojai susirėmė su policininkais, kurie mušė juos lazdomis, bandydami apsupti. Lauke policija užbarikadavo įėjimą į pastatą.

Demonstrantai, kai kurie nusirengę iki pusės ir veidus apsirišę šalikais – išdaužė miesto centre esančio biurų pastato langus ir lauke padegė plakatų krūvą. Įsijungus gaisro signalizacijai, iš pastato evakuota šimtai darbuotojų/

Demonstracijoje dalyvavęs 19-metis studentas Bernardas Goyberis teigė: „Norėjau taikios demonstracijos. Norėjau išsakyti savo nuomonę gatvėje. Su studentais dėl mokesčio kėlimo visai nebuvo tartasi, o universitetus naikina mažinamas finansavimas. 50 proc. studentų negali susirasti darbo, daugelis bet kokiu atveju negalės susimokėti.“

Į Londoną protestuoti susirinko studentai iš aplinkinių miestų – Liverpulio, Njukaslio, Birmingemo. Protestuotojai laikė plakatus su užrašais „Sustabdykite švietimo karpymus“, ir „9 tūkstančiai? Jokiu būdu“, užsimenant apie 9 tūkst. svarų per metus sieksiantį mokestį už mokslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų