REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai Valentinas Mazuronis ir Almantas Petkus kartu su Lietuvos medikų profesine sąjunga kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą, prašydami nustatyti, ar 2009 metais priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriuo buvo suvienodintas sveikatos priežiūros specialistų darbo ir atostogų laikas, yra teisėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentaro „tvarkiečio“ V. Mazuronio, priėmus tokį Vyriausybės nutarimą, daliai medikų atsirado galimybė dirbti trumpiau, o atostogauti ilgiau. Tuo tarpu kenksmingomis ir sveikatai pavojingomis sąlygomis dirbantiems medikams darbo savaitė buvo pailginta nuo buvusių 36 iki 38 valandų, o atostogoms skirta mažiau dienų. Seimo narių nuomone, yra sveikintina, kad medikams stengiamasi gerinti darbo sąlygas, tačiau neteisinga ir galimai neteisėta, kad jos gerinamos sudėtingiausiomis sąlygomis dirbančių sveikatos priežiūros specialistų sąskaita.

REKLAMA

Medikų profsąjungos nuomone, darbo ir atostogų laiko sutrumpinimas specialistams, teikiantiems paslaugas psichikos, neurologinėmis, tuberkuliozės, lytinėmis, kitomis užkrečiamomis ligomis sergantiems pacientams, specialistams, teikiantiems anesteziologijos-reanimatologijos, intensyvios terapijos ir skubios pagalbos paslaugas bei specialistams, dirbantiems su nuodingomis cheminėmis medžiagomis ar kitoje kenksmingoje aplinkoje, yra nereikalingas ir netikslingas.

„Dar kartą Vyriausybė taupo ne ten, kur reikėtų. Taupyti sunkiausiai ir kenksmingomis darbo sąlygomis dirbančių medikų sąskaita, pabloginant jiems darbo ir poilsio galimybes, yra nesuprantamas ir negalimas sprendimas. Todėl prašome teismo Vyriausybės padarytą klaidą atitaisyti“, – teigė Seimo narys V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų