REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 10 d. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje Meilės Lukšienės premijos skyrimo komisija paskelbs Meilės Lukšienės premijos pirmąjį laureatą, kurį apdovanos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

11 val. įžangos žodžiu apie dr. Meilės Lukšienės asmenybę ir mokslininkės idėjas, kurios Sąjūdžio laikais ir po Nepriklausomybės atgavimo skatino švietimo pertvarką ir tautinės mokyklos darbus, prasidės apskrito stalo diskusija. Joje dalyvausiantys kandidatai premijai gauti ir premijos skyrimo komisijos nariai diskutuos apie mokytoją, kaip savo tautos atstovą ir valstybės pilietį, kaip autoritetą ir moralinį lyderį, apie mokytojo misiją, kaip drąsios ir kūrybingos asmenybės pašaukimą. Diskusijai pasibaigus, bus paskelbtas premijos laureatas.

REKLAMA

Diskusijoje dalyvaus premijos skyrimo komisijos pirmininkas - viceministras Vaidas Bacys, Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė prof. habil. dr. Marija Barkauskaitė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komiteto pirmininkas Romas Pakalnis, Lietuvos kultūros tyrimų instituto Praktinės filosofijos skyriaus vadovas Žibartas Jackūnas, ministerijos, Vilniaus pedagoginio universiteto, Ugdymo plėtotės centro, Nacionalinės mokyklų mokymo agentūros atstovai ir per 30 kandidatų premijai gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Į premiją gali pretenduoti asmenys ne vyresni nei 35 metų. Premijos skyrimo komisija vertina kandidato pedagoginio darbo pradžią ir tolesnę veiklą, orientuotą į ugdymo demokratizavimą ir modernizavimą, sėkmingus edukacinius projektus, atsižvelgia į palankius esančių ir buvusių mokinių, tėvų atsiliepimus, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis, lyderystę.

Premijos dydis – 120 BSI (šiuo metu 15600 Lt). Ji bus skiriama kiekvienais metais.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet įsteigė Meilės Lukšienės premiją pedagogams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premija siekiama įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės Meilės Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigos tęsti ir plėtoti Meilės Lukšienės idėjas ir dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje.

Kandidatūras premijai teikė patys asmenys, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų