REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija prašo Algimanto Salamakino nesitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Frakcijos posėdžio metu kalbėjomės su A. Salamakinu ir paprašėme, kad jis neskubėtų atsistatydinti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų“, – antradienį žurnalistams sakė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

A. Butkevičius mano, kad A. Salamakinas turėtų likti etikos sargų vadovo poste.

„Jis yra gana principingas, darbštus, turintis patirtį šitame darbe, nėra abejingas Seimo narių padarytoms klaidoms. Manau, kad žmogus puikiai susitvarko su šiomis pareigomis, juo pasitiki visuomenė kaip komisijos pirmininku. Jis tvarkingai atliko šitas pareigas ir nemanau, kad jį būtina keisti“, – sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratai apgailestauja, kad Seimo narys A. Salamakinas buvo priverstas priimti tokį sprendimą dėl nesibaigiančių politinių oponentų pretenzijų bei puolimo žiniasklaidoje. Socialdemokratai vertina A. Salamakino kompetenciją, gerbia už principingumą ir sąžiningą įstatymų bei Seimo statuto laikymąsi.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narių įsitikinimu, politinių oponentų atkaklių pastangų dėka Seimo Etikos ir procedūrų komisijai, netekusiai principingo vadovo, bus kur kas sudėtingiau vertinti nusižengusių kolegų veiksmus.

„O gal to ir siekia valdančioji dauguma, kurios narių nusižengimus kritiškai, bet objektyviai iki šiol vertino A. Salamakino vadovaujama komisija“, – mano socialdemokratai.

Pasak A. Butkevičiaus, galutinį sprendimą frakcija ketina priimti ketvirtadienio rytą po planuojamo A. Salamakino pokalbio su Seimo Pirmininke Irena Degutiene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį penktadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas pareiškė, kad traukiasi iš pareigų. Jis žadėjo įteikti atsistatydinimo pareiškimą Seimo Pirmininkei I. Degutienei.

A. Salamakinas: aš sprendimo nekeičiu

Apie savo pasitraukimą iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų pareiškęs Algimantas Salamakinas savo apsisprendimo nežada keisti.

„Aš priėmiau sprendimą ir aš sprendimo nekeičiu. Aš informavau Socialdemokratų frakciją detaliau, dėl ko tą darau“, – antradienį žurnalistams sakė A. Salamakinas.

REKLAMA

Trečiadienį jis pažadėjo įteikti atsistatydinimo pareiškimą Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei. „Seimo Pirmininkė teiks Seimui ir Seimas priims sprendimą“, – sakė jis.

A. Salamakino nuomone, Seimo Etikos ir procedūrų komisija tinkamai neatlieka savo funkcijų.

„Aš matau, kad darbas nesiseka. Komisija neatlieka savo funkcijų, vienas iš variantų, kad mano asmenybė galbūt kažkam trukdo. Todėl geriausia pasitraukti, kad komisija dirbtų geriau. Manyčiau, kad kai kuriems galbūt sunku perprasti, koks čia darbas etikos komisijoje, gal kai kas įsivaizduoja, kad tai yra politinė struktūra, kažkas su kažkuo susitaria: mes jums pagelbėsime, jūs mums pagelbėsite. To negali būti, komisijos nariai turi suprasti, kad kai ateina į komisijos posėdį, tai jie nepriklauso nei konservatoriams, nei socialdemokratams, nei kitoms frakcijoms. Mes turime žiūrėti tik įstatymų“, – nutaręs pasitraukti iš etikos sargų vadovo posto sakė A. Salamakinas.

Politikas nesiėmė atsakyti, ar visai trauktųsi iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudėties.

„Frakcija dar nepriėmė sprendimo. Čia jau nesu laisvas, frakcija pati turi mane atšaukti, nes ji mane delegavo kaip eilinį narį į šią komisiją“, – žurnalistams sakė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų