REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio vakarą Niujorke Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiktas JAV žurnalo „Glamour“ pasaulio moterų lyderių rinkimų „Metų moteris–2010“ apdovanojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtakingo JAV žurnalo „Metų moters“ apdovanojimai kartu su Lietuvos vadove įteikti Liberijos prezidentei Elen Džonson Sirleaf (Ellen Johnson Sirleaf), Slovakijos ministrei pirmininkei Ivetai Radičovai bei Trinidado ir Tobago premjerei Kamlai Persad Bisesar (Kamlai Persad–Bissessar).

REKLAMA

Tarp 19-os apdovanojimui nominuotų pasaulio valstybių ir vyriausybių vadovių buvo ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Suomijos prezidentė Tarja Halonen, Argentinos prezidentė Kristina Fernandes de Kiršner (Cristina Fernandez de Kirchner, taip pat – Brazilijos, Šveicarijos, Kirgizijos, Kosta Rikos bei kitų šalių ir vyriausybių vadovės.

„Per du dešimtmečius pasaulio moterų lyderių skaičius išaugo nuo aštuonių iki devyniolikos, moterys aukščiausio lygio politikoje – jau ne mados reikalas, o realaus gyvenimo kasdienybė. Vis daugiau moterų sėkmingai dalyvauja ir laimi rinkimus savo šalyse, nes nebijo sunkumų, prisiima atsakomybę ir į politiką žiūri kaip į instrumentą pagerinti savo šalių žmonių gyvenimus“, – sakė Lietuvos vadovė, kurią cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentei D. Grybauskaitei ir kitoms apdovanotosioms pasaulio lyderėms asmeniškus sveikinimus perdavė JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama), apdovanojimus įteikė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Siuzana Rais (Susan Rice).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų