REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 1-ąją 48-ąjį gimtadienį šventė vienos garsiausių Amerikos grupių „Red Hot Chili Peppers" vokalistas Anthony Kiedis. Spalvinga šio muzikanto biografija byloja, kad gimti trijų vienetukų dieną (11 mėnesio 1 dieną) jam buvo lemtingas ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių ir graikų kilmės pagrindinis grupės „Red Hot Chili Peppers“ narys, matyt, turėjo ištikimą angelą sargą, kuris jį saugojo kone nuo pirmųjų gyvenimo žingsnių. Jei ne dainininką lydinti pasiutusi sėkmė, jis pas Abraomą būtų iškeliavęs nesulaukęs ir 13-os, kai pirmąkart perdozavo heroino, ar 15 metų, kai apsinešęs nuo „žolės“ nušoko nuo penkiaaukščio namo stogo ir suknežino stuburo slankstelius.

REKLAMA

A. Kiedžio seneliai – lietuvių emigrantai. Jo tėtis Johnas, vienintelis ir jauniausias iš keturių šeimos vaikų, gimė jau už Atlanto, todėl nemokėjo kalbėti lietuviškai. Kai Anthony buvo treji, išsiskyrė jo tėvai. Kurį laiką jis gyveno su mama Mičigane, tačiau sulaukęs 12-os persikėlė pas tėtį į Holivudą. Kas žino, kaip būtų pasisukęs būsimo „Red Hot Chili Peppers“ įkūrėjo gyvenimas, jei ne jo lengvabūdžio tėtušio auklėjimo subtilybės – šniaukšti kokainą ir svaigintis skausmą malšinančiais vaistais A. Kiedis pradėjo anksčiau, nei jam pradėjo želti ūsai...

REKLAMA
REKLAMA

Pradinėse klasėse savaitgalius su gimdytoju A. Kiedis leisdavo naktiniuose klubuose ar stebėdamas pašėlusias orgijas namie. Todėl nieko nuostabaus, kad vaikinukas pirmąją suktinukę užtraukė su narkotikais prekiaujančiu tėtušiu. 12 metų sulaukęs Anthony jau buvo užkietėjęs „žolės“ rūkalius, perpratęs ne tik įvairių rūšių narkotikų, bet ir raminamųjų vaistų bei alkoholio poveikį.

Beje, pirmoji 12-mečio A. Kiedžio patirtis lovoje buvo su laisvamaniškomis pažiūromis garsėjančio tėčio meiluže.

Nors ir koks audringas buvo jo gyvenimas namie, Holivudo mokykloje A. Kiedis mokėsi labai gerais pažymiais. Meilę knygoms įskiepijo jo gimdytojas. Tiesa, studijų Kalifornijos universitete A. Kiedis nebaigė dėl stiprios priklausomybės nuo heroino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukęs 21-erių ir, ko gero, išbandęs visų rūšių psichotropines medžiagas, kokios tik tuo metu buvo juodojoje rinkoje, Anthony su mokyklos bičiuliais įkūrė grupę, kuri 1983-iaisiais dar vadinosi „Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem“.

Jaunuoliai greitai surado būrį savo gerbėjų, kuriuos žavėjo laukinė muzikantų pasirodymų dvasia, kai jie grodavo visiškai nuogi arba užsimovę kojines ant savo genitalijų. Sukūrus grupę A. Kiedis vis dar mėgo svaigintis įvairiomis psichotropinėmis medžiagomis, daugiausia heroinu ir kokainu. Tiesa, po perdozavusio grupės nario mirties Anthony bandė atsikratyti priklausomybės nuo kvaišalų. Deja, neilgam. Kai jam ištraukė protinį dantį, muzikantas suprato, kad vaistai nuo skausmo taip pat gali būti puikūs opiatai. Atsikratyti priklausomybės nuo vaistų jam prireikė penkerių metų.

REKLAMA

„Narkomanu būti labai lengva“, – vėliau prisipažins vienos ryškiausių ir per 50 milijonų albumų kopijų visame pasaulyje pardavusių grupių įkūrėjas.

Tiesa, „Red Hot Chili Peppers“ garsėjo ne dėl savo audringo gyvenimo. E.Kiedis su muzikantais sukūrė muzikos fenomeną, kuriame susiliejo fanko, pankroko, metalo, hiphopo, ska, džiazo, bliuzo ir psichodelikos srovės.

Modernaus roko pionierius A. Kiedis yra vienas iš įvairiapusiškiausių vokalistų roko pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų