REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas prieš 18 metų paskambino dainininkui Andriui Mamontovui ir paprašė prodiusuoti savo būsimą grupę. Atkaklus jaunuolis pasiekė savo - per rekordiškai trumpą laiką SEL tapo muzikos bomba, kurios laikrodžio mechanizmas tiksi iki šiol. Skandalingojo etiketės beveik du dešimtmečius neatsikratantis Egis grupės pilnametystės proga išleidžia albumą, dėl kurio dainų jau pešasi radijo stotys.

REKLAMA
REKLAMA

Ar prieš 18-ąjį SEL gimtadienį neužklumpa prisiminimai, kaip trys neapsiplunksnavę jaunuoliai nutarėte sukurti hiphopo grupę?

REKLAMA

Visko buvo. Bet šią savaitę lankiausi grupės „A-ha“, kuri buvo mano geriausiųjų dešimtuke, koncerte ir pasigailėjau... Nostalgija - ne trisdešimtmečiams. Neturiu laiko galvoti apie praeitį. Mane domina tik ateitis.

Nesinori gręžiotis į audringą praeitį?

Negyvenau standartinio paauglio gyvenimo - baigi mokyklą, įstoji į universitetą. 9-oje klasėje jau įtemptai kūriau, o būdamas 16-os užsidirbau pirmus savo 100 tūkst. litų. Tais pinigais pats disponavau, tai mane, aišku, sugadino. Tačiau perėjau savo gyvenimą, atsirinkau vertybes, viską pats suvokiau.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tikėjai, kad tavo grupė sulauks pilnametystės? Beje, kaip ją ketinate paminėti po grandiozinio koncerto, kuris vyks Vilniuje, Ūkio banko teatro arenoje, lapkričio 19-ąją?

Žinot, jau pernai atšventėme SEL 18-ąjį gimtadienį, - supainiojome... (Juokiasi.) Tad šiemet šią progą minėsime antrąkart. Sustojome laike. Tiesiog noriu visus pakviesti ateiti į koncertą ir palaikyti savo kultūrą, kalbą, muziką.

Prakalbai apie muziką. Visada buvai vienas iš muzikos novatorių Lietuvoje. Kas tave įkvėpdavo naujovėms?

Jei ir būdavo momentų, kai studijoje norėdavau perdaryti kokią nors užsieninę dainą, tai buvo didžiausia klaida. Nuo pat pradžių turėjau kitokį muzikos supratimą - nesistengiau nieko kopijuoti. Sukūriau daug geros ir blogos muzikos, nes ieškojau, eksperimentavau, bandžiau sumaišyti techno dinamiką su hiphopu. Kartais galbūt ir klydau. Yra tam tikros muzikos taisyklės, ir melodija suskamba geriausiai, kai tas taisykles išmanai. Dabar įrašiau 10-ą savo albumą “Aš kaip žąsis". Naujos dainos skamba ypač gražiai. Mes stengsimės, kad 20 tūkst. šio labdaringo albumo kopijų į rinką būtų paleistos lapkričio 19-ąją, per albumo pristatymo koncertą ir 18-ąjį SEL gimtadienį. Noriu, kad visi ateitų pasiklausyti mano naujų dainų į Ūkio banko teatro areną. Aišku, tai nėra pati didžiausia arena Lietuvoje. Iki „Siemens“ dar nepribrendau. Tačiau ateis laikas, kai grosiu ir ten. Koncertas bus su įspūdingu šou, daug technikos, šviesos. Nė viena lietuviška grupė, net dvidešimt grupių kartu, nesukurs tokio šou, kokį padarysime mes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau koncerte atliksite ne tik naujo albumo „Aš kaip žąsis“ dainas...

Be abejo. Galbūt mūsų klaida, kad to neakcentuojame. Tai bus naujas koncertinis turas, - toks, kokius rengia „Depeche mode“, Madonna. Jie per koncertus pristato kelias naujas dainas, bet atlieka ir daug senų kūrinių. Jei dvi valandas gročiau tik naujas dainas, žmonėms tikrai būtų nelinksma. (Šypsosi.) Kad susirinkusiesiems nepabostų žiūrėti tik į mane, pasikvietėme daug atlikėjų: Kastetą iš „G&G Sindikato“, kuris bandys parepuoti, po ketverių metų pertraukos scenoje drauge su Mia vėl atliksime metų daina pripažintą kūrinį „Muzika“, Mario Basanov, kuris kuria visą elektroniką ir yra neabejotinai stipriausias prodiuseris Lietuvoje. Koncerte taip pat pasirodys Monika Liu, kuri yra muzikinės šeimos „Silence“ narė. Su ja įrašėme visišką „topą“. „Silence“ šeima liko ištikimi sau - dainavo anglų kalba, aš - sau, nes dainavau lietuviškai. Daina su Monika Liu bus viena geriausių albume. Su mumis taip pat dainuos Eleonora (E.Dragūno pritariamoji vokalistė ir gyvenimo draugė, - aut. past.), kuri pristatys savo naują singlą. Taip pat dalyvaus visa mūsų grupė. Videoinstaliacijas sukūrė jaunas videomenininkas, jam tik 13 metų. Beje, bilietų į koncertą liko labai nedaug. Tiems, kurie sako, kad bilietai brangūs (83 litai), galiu atsakyti, kad ir nesiūlau šou už 20 litų. Žmonėms, apsilankiusiems „A-ha“ koncerte už 120 litų, galiu pasakyti, kad mūsų šou atrodys geriau nei jų. Aišku, mūsų nėra ko lyginti. „A-ha“ yra super, mano vaikystės muzika. Tiesiog aš nusivyliau spalvomis.

REKLAMA

Ar pasikviesi į koncertą ir senosios sudėties SEL?

Manau, kad jie tą dieną bus ten. Bet jie gyvena su muzika nesusijusį gyvenimą, todėl mūsų keliai mažiau susieti.

Užsiminei, kad su Mia uždainuosite po kelerių metų pertraukos. Ar tarp jūsų buvo perbėgusi juoda katė?

Ne, tiesiog Mia yra tokia, kokia yra. Ji turi savo charakterį. Atsimenu, kokią ją pamačiau pirmą kartą ir kokį didelį šuolį į priekį ji yra padariusi dabar. Nors tai gal geriau būtų jai į ausį pasakyti, bet, tikėkimės, ji to neišgirs, - kaip draugas skatinčiau ją daugiau dainuoti, nes ji turi fantastišką balsą. Man maloniau būtų dažniau girdėti jos muziką per radiją, nei vartyti jos nuotraukas žurnale. Tai tik švelnus raginimas užsiimti tiesiogine veikla.

REKLAMA

Tavo albumą “Aš kaip žąsis" pristatys daina tokiu pačiu pavadinimu. Ją pavadinai labiausiai provokuojančia ir net brutaliai, todėl nežinia, ar ją priims radijo stotys. Koks jos likimas? Ar pateko į radijo stočių grojaraščius?

Sulaukiu daug skambučių iš radijo stočių, kurios nori pagroti šią dainą. Tačiau kol kas jos niekam neduodame. Norime kaip reikiant ją ištobulinti.

Ar neglosto savimeilės faktas, kad dėl tavo dainų pešasi radijo stotys?

Aišku. Tai yra didžiausias įvertinimas, koks tik gali būti.

Ką tau duos šis labdaringas albumas? Moralinį pasitenkinimą?

Būsiu atviras ir tiesus kaip ir visada. Pirmiausia, juo galime kam nors padėti, padaryti gerą darbą. Antra, aš pelnysiu gerą vardą. Trečia, žmonės, įsigiję albumą, ne tik paaukos vaikams, bet ir gaus kokybiškos muzikos „kompaktą“. Aš išlošiu daug gerų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuriant šį labdaringą albumą tavo sprendimų neveikė finansiniai pliusai ar minusai?

Nėra jokių minusų, yra tik pliusai.

Ne kartą buvai minėjęs norintis pasiūlyti savo muzikos ir Rusijos rinkai...

Šiandien pažįstu įtakingiausius Rusijos prodiuserius, turiu pasiūlymų, tačiau kol kas turiu tiek planų ir darbų Lietuvoje, kad neturiu kada tuo užsiimti.

DOSJĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų