REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis Didžiosios Britanijos vyriausybės planais, tūkstančiai šalyje kalinamų užsieniečių bus išsiųsti laivės atėmimo bausmių atlikti savo gimtosiose šalyse, rašo britų dienraštis „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu iš Jungtinėje Karalystėje kalinamų maždaug 85 tūkst. žmonių daugiau nei 11 tūkst. yra užsieniečiai. Teisingumo ministerija mano, kad siekiant taupyti valstybės lėšas, kuo daugiau užsieniečių turi būti išsiųsta atlikti bausmių į jų gimtąsias šalis.

REKLAMA

Tokia priemonė būtų dalis britų vyriausybės plano iki 2014–2015 metų kalinių skaičių šalyje sumažinti 3 tūkst. Tačiau šiems planams grėsmę kelia tai, kad kalinys turi pats duoti sutikimą jį perkelti. Kitaip kaliniai gali skųstis dėl žmogaus teisių pažeidimų.

Anot Teisingumo ministerijos, „asmenys, kurie atvykę į Jungtinę Karalystę piktnaudžiavo mūsų svetingumu, turi pajusti visą įstatymų griežtumą ir patekti į kalėjimą. Tačiau užsieniečiai, kurie neturėjo teisės likti Jungtinėje Karalystėje, bus deportuoti pasitaikius artimiausiai progai. Vyriausybė mano, kad užsieniečiai, jei tik įmanoma, bausmes turėtų atlikti savo gimtosiose šalyse.“

Praėjusiais metais iš Britanijos buvo deportuota 5530 užsieniečių kalinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų