REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo gaisro praėjusią savaitę nukentėjusioje Naujosios Vilnios „Žaros“ mokykloje šiandien Visuomenės sveikatos centras atliko oro taršos tyrimus. Pasak specialistų, oras mokykloje niekuo nesiskiria nuo lauke esančio oro. Rytoj, tai yra lapkričio 9 d., pamokos vyks įprasta tvarka – pagal tvarkaraštį. Šiandien moksleiviams pamokos ir užsiėmimai vyko mieste – ekskursijose, muziejuose.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgaliui nuo smalkių apsinuodijusios mergaitės iš ligoninės buvo paleistos namo – jų sveikatai pavojus nebegresia. Tą pačią dieną ugdymo įstaigoje buvo atlikta pastato laikančiųjų sijų ekspertizė – nustatyta, kad nuo karščio sienose atsiradę įtrūkimai pavojaus nekelia. Pasak atsakingų institucijų specialistų, situacija toliau bus atidžiai stebima.

REKLAMA

Šeštadienį mokykloje buvo atliekami sudegusių santechninių vamzdynų remonto darbai, o mokyklos vadovybė jau šiandien skaičiavo gaisro metu padarytos žalos nuostolius. Kadangi sudegė daugelis rūbinėje buvusių mokinių drabužių, Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo departamento vadovai kreipėsi į sostinės mokyklas, prašydami suteikti nukentėjusiems mokiniams materialinę pagalbą, įvertino draugišką ir vieningą N. Vilnios bendruomenę, kuri daug prisidėjo prie mokyklos patalpų valymo darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Vilniaus mieto Savivaldybėje vykusiame atsakingų padalinių vadovų pasitarime sostinės meras Vilius Navickas dar kartą pabrėžė, kad atsakingų padalinių pareigūnai privalo mokyklose inicijuoti bent jau prevencinių paskaitų ciklą, kuriose vaikai būtų mokomi, kaip elgtis panašių atvejų metu – kad nebūtų neapgalvotų veiksmų, pvz. panikos priepuolių, šuolių pro langą ir pan.

Savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamentas gavo užduotį kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnais parengti moksleivių elgesio ekstremalių situacijų metu apmokymo programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų