REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino teatras „Pasaka“ lapkričio 8-12 d. kviečia žiūrovus į kultūrinį - edukacinį renginį „Afrikos filmų savaitė“. Kino mėgėjai turės galimybę susipažinti su penkiais filmais iš Afrikos žemyno. Įdomų ir menkai kino prasme atrastą žemyną bei jo kultūrą pristatys ir muzikantai, rašytojai bei fotografai.

REKLAMA
REKLAMA

Filmų savaitės metu bus parodyti Nigerijos, Malio, Pietų Afrikos Respublikos, Senegalo ir Čado vaidybiniai filmai, premijuoti įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

REKLAMA

Viena ryškiausių „Afrikos filmų savaitės“ figūrų – režisierius Ousmane Sembene. Jis vadinamas esmine figūra, padėjusia bręsti postkolonijiniam Afrikos kinui. Į „Afrikos filmų savaitės“ programą įtrauktas filmas „Prakeiksmas“ Karlovy Vary tarptautiniame filmų festivalyje 1976m. laimėjo specialųjį žiuri prizą. Juosta „Šventykla“ buvo įtraukta į 2004m. Kanų kino festivalio, Los Andželo Pan Afrikos kino festivalio programas. Į Lietuvą pristatyti režisieriaus kūrybos atvyksta jo sūnus Alain Sembene, jis su žiūrovais bendraus lapkričio 11 d. vyksiančiuose filmų seansuose.

REKLAMA
REKLAMA

Alain Sembene – ne vienintelis „Afrikos filmų savaitės“ svečias, padėsiantis geriau įsigilinti į filmo kontekstą ir supažindinsiantis kino mėgėjus su kontinento kultūra.

Lapkričio 8 d. prieš filmą „Bamakas“ dainininkas Viktoras Diawara pasidalins asmeniniais įspūdžiais apie gimtąjį Malį, pasakojimą praturtins savo dainomis.

Lapkričio 9 d. prieš Nigerijos režisieriaus filmą „Amžinas“ Raimonda Iškauskaitė pristatys savo knygą „Nigerija: tarp faktų ir asmeninės patirties“.

Renginio metu veiks Gintaro Česonio ir Birutės Bagdonavičiūtės fotografijų paroda iš Nigerijos ir Etiopijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Afrikos filmų savaitė“ – puiki proga pažinti šio vis dar mums tolimo kontinento šalių kultūrą, tradicijas, mentalitetą, gyvenimo būdą ir problemas, kurių sprendimo ieško ne tik tų šalių vyriausybės bet ir visa tarptautinė visuomenė. Renginį remia Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

Visi seansai nemokami. Pakvietimus į filmus likus valandai iki seanso dalina kino teatro kasa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų